zondag 29 september 2013

Technologie en regulering...

Bibi van den Berg (1975) studeerde Wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, met als specialisaties techniekfilosofie en wijsgerige antropologie. In 2004 behaalde ze cum laude haar Mastertitel. Van 2004 tot 2009 werkte ze aan dezelfde universiteit aan een proefschrift over identiteit en technologie van de (nabije) toekomst, met de titel The situated self: Identity in a world of Ambient Intelligence.

Van 2009 tot 2012 was Bibi van den Berg als postdoc verbonden aan het Tilburg Institute for Law, Technology and Society (TILT) van de Rechtenfaculteit aan de Universiteit van Tilburg. Daar deed ze onderzoek op meerdere terreinen: (1) privacy en identiteit in online omgevingen, zoals sociale netwerk sites en fora; (2) sociale, ethische en juridische vraagstukken rondom robotica en autonome technologieën; en (3) techno-regulering, d.w.z het sturen van menselijk gedrag met behulp van technologie.

Sinds januari 2012 is Bibi van den Berg als Universitair Docent verbonden aan eLaw. Ze zet hier haar onderzoekslijnen van de afgelopen jaren voort, en gaat onderwijs geven op het gebied van regulering door en van technologie.

http://www.law.leidenuniv.nl/org/metajuridica/elaw/medewerkers/bibi-van-den-berg.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten