zondag 26 februari 2017

Geraadpleegde literatuur... door Bert de Vries... Boeken en books...

Mr. dr. J.P. Balkenende, Op eigen kracht. Van verzorgingsstaat naar participatiemaatschappij/samenleving. Bilderbergconferentie Stichting ncw, Oosterbeek, 22 januari 2005.

CDA-partij:

[...]

- 'Betrokken samenleving, betrouwbare overheid', verkiezingsprogramma 2002-2006.

[...]

- 'Wat is sociaal', lente 2004.

[...]

CDA Wetenschappelijk Instituut:

[...]

-'Evenredig en rechtvaardig. Een voorstudie naar een vlakke belasting', 2001.

[...]

- 'Investeren in solidariteit. De gevolgen van de vergrijzing en de kenniseconomie voor de arbeidsmarkt: een agenderende verkenning', in de serie De andere aanpak, 2002.

[...]

- Gespiegeld in de tijd. De AOW in de toekomst. Rapport van de Commissie-Financiering Oudedagsvoorziening (Commissie-Drees), ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, oktober 197.

[...]

Herman van Gunsteren, 'Maakbare mens is domme gedachte', Trouw, 3 februari 2005.

[...]

R. Jansweijer, Gouden bergen. De inkomensgevolgen van een betaalbare oudedagsvoorziening, Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, Sdu, 1996.

[...]

- Meedoen, meer werk, meer RESPECT, minder bureaucratie, meer ethiek. Hoofdlijnenakkoord voor het kabinent CDA, VVD, D66, PvdA, SGP, CU,PVV, Lijst Pim Fortuijn, https://nl.wikipedia.org/wiki/Leefbaar_Nederland_(1999-2007), https://nl.wikipedia.org/wiki/Leefbaar_Nederland_(1981-1986), https://nl.wikipedia.org/wiki/Rooms_Katholieke_Partij_Nederland, GL, les magasins V&D, 16 mei 2003.

[...]

De aanhang van de RKPN bestond vooral uit getrouwen van bisschop Simonis en bisschop Gijsen.

[...]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Katholieke_Volkspartij:

[...]

Ook oud-bewindslieden zoals voormalig minister en secretaris-generaal van de NAVO Joseph Luns verlieten de KVP gedurende de jaren 1970.

[...]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_bewindslieden_voor_de_KVP

[...]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ruud_Lubbers:

[...]

Van 11 mei 1973 tot 19 december 1977 was hij minister van Economische Zaken in het Kabinet-Den Uyl. Hij moest de gevolgen opvangen van de oliecrisis en werd bekend als de minister die de mensen vroeg de gordijnen een uurtje eerder dicht te doen en van de autoloze zondag. Maar hij bracht ook de eerste Energienota uit, waarin de doelstelling van het Reactor Centrum Nederland verbreed werd tot het Energieonderzoek Centrum Nederland, dus ook energiebesparing en alternatieve energie. Als minister bracht Lubbers ook een Nota Selectieve Groei uit (1976), een reactie op het alarmerende rapport aan de Club van Rome uit 1972 over de grenzen aan de economische groei.

[...]

Où en sommes-nous avec l'éthique en politique et dans les affaires?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten