vrijdag 19 december 2014

Cybercultuur, Internet, webblogs....

woensdag 18 februari 2009 door Marie-José Klaver

Onenigheid over netwerkverbod Brits leger

Volgens verschillende Britse kranten, waaronder The Sun en The Times, verbiedt het Britse leger soldaten de toegang tot netwerksites, weblogs en games. “We worden behandeld als kinderen”, zo reageert een Britse soldaat op het verbod. Het gebruik van profielensites zoals Facebook, weblogs en het spelen van online games wordt beschouwd als een “public disclosure of information”. Het openbaar maken van informatie over het leger kan gevaar opleveren, vindt de overheid. Militairen vinden het verbod overdreven. Ze zien netwerksites als een manier om in contact te blijven met familie en vrienden thuis. Games spelen ze ter ontspanning.

Het Britse leger ontkent dat het om een verbod gaat. Volgens de website van het ministerie van Defensie gaat het om een ouder bevel, dat “Contact With The Media and Communicating In Public” (pdf) heet, waar opnieuw de aandacht op is gevestigd. “Soldiers are allowed to publish material on Facebook and contribute to blogs etc. However, we do need to ensure that sensitive information is not inadvertently placed in the public domain”, aldus het leger.


http://weblogs.nrc.nl/klaver/category/weblogs/

P.s: Les pouvoirs publics ont autorisés la vente de contenu violent classé 18+ à des jeunes de 16 ans dans des magasins de jouets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten