maandag 30 juni 2014

Toezicht, toezichthouder, etc... Over jeugdbescherming, jeugdzorg, etc....

http://www.nvtk.nl/index.php?id=1596

Nederlandse vereniging van toezichthouders in de kinderopvang.

[...]

Privatiseringsbeleid en algemeen belang

In het gesprek kwam naar voren dat toen het privatiseringsbeleid in zwang was er geen specifieke aandacht is geweest voor welke rol het algemeen belang hierbij diende te spelen. Voor raden van toezicht in de semi-publieke sector is het daarom nog vaak lastig om dit maatschappelijke of publieke belang goed in het oog te houden, omdat de definitie (vanuit de overheid) hiervan vaak nog ontbreekt.

Interne checks and balances binnen raad-van-toezichtmodel onvoldoende

Wat eveneens naar voren kwam is dat in het huidige raad-van-toezichtmodel in de semi-publieke sector interne checks and balances nog onvoldoende zijn. In het bedrijfsleven is er altijd nog een aandeelhoudersvergadering is die de raad van commissarissen ter verantwoording kan roepen, dergelijke structuren ontbreken in onze sectoren. De WRR komt op 27 mei met een rapport over het interne toezicht in de semi-publieke sector waarin voorstellen worden gedaan om deze balans in het systeem aan te brengen zonder dat het hele model op de schop hoeft.

http://www.nvtk.nl/publicaties/nvtk-publicaties/functioneren-in-de-raad-van-toezicht-of-bestuur-van-een-organisatie-voor-kinderopvang.html

p.s: Over het algemeen belang.

Avec, on s'inspire d'une brochure que deuX personnes étaient venues apporter à la porte:

Kinderen veilig leren internetten

Het probleem:

Als u nieuwsberichten leest,krijgt u de indruk dat internet een broeinest is van pedofilie, cyberpesten, etc. U maakt u terecht zorgen: uw kind is heel vaak online en lijkt geen enkel gevaar te zien.

U kunt Uw zoon of dochter leren veilig met internet om te gaan. Hier volgt wat informatie die u daarbij kan helpen.

Goed om te weten:

- Jongeren hebben mobiel toegang tot internet. Het heeft nog steeds nut om als regel te stellen dat de computer in de woonkamer moet staan. maar met een tablet of smartphone heeft uw kind makkelijker toegang tot internet dan ooit, en dat zonder toezicht.

- Sommige jongeren internetten uren achter elkaar. "Ik zet de computer aan om even mijn mail te checken en uiteindelijk zit ik urenlang filmpjes te kijken", zegt een meisje van negentien."Ik moet veel meerr zelfbeheersing hebben".

- Jongeren kunnen op internet te veel informatie geven. Mensen met verkeerde bedoelingen kunnen aan de hand van berichtjes en foto's van alles over uw kind te weten komen, etc.

- Sommigen jongeren overzien de gevolgen niet. etc.

Hoewel die zorgwekkend kan zijn,is internet op zich niet de boosdoener. Problemen worden veroorzaakt door een niet goed gereguleerd Internet door verantwoordelijke instanties die de jeugd horen te beschermen. Wie is verantwoordelijk in Europa? In Brussels b.v.?

http://governance-leadership.org/index.php/instituut/over-het-instituut
http://governance-leadership.org/index.php/instituut/opdrachten-en-referenties
http://governance-leadership.org/index.php/publications/artikelen
http://governance-leadership.org/images/Gedoekomtertoch.pdf
http://nl.wikipedia.org/wiki/Maatschappelijk_verantwoord_ondernemen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten