donderdag 29 januari 2015

Sur le monde journalistique... et les nouvelles technologies... Sur le problème que posent les drones et l'industrie qui va avec...

http://www.nvj.nl/home

In de Volkskrant van 23 januari 2015:

Verslaggeving uit de lucht

NVJ overweegt drone-proces

De journalistieke beroepsorganisaties NVJ en NVF overwegen een proefproces uit te lokken om journalistiek gebruik van drones af te dwingen. Zij pleiten voor het aanpassen van de huidige regelgeving rondom het gebruik van kleine onbemande vliegtuigen voor verslaggeving. Nu is het voor journalisten nog lastig om een drone te gebruiken: zo moet er weken voor een vlucht een ontheffing worden aangevraagd.

Binnenkort verschijnt een onderzoeksrapport van de regering over gebruik van drones. Die wordt gevolgd door nieuwe regelgeving. De clubs zijn 'uitermate teleurgesteld'in staatssecretaris Wilma Mansfeld. In antwoord op Kamervragen negeerde zij volgens hen het argument dat de vrijheid van nieuwsgaring noopt tot verruiming van de regels.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)
European Federation of Journalists (EFJ)

tél: +31 (0) 20-303 97 00

Avec: http://www.drones.nl/vvd-kamerlid-ton-elias-stelt-kamervragen-over-drones/... Monsieur Elias s'intéresse aussi auX relations F-NL et à la relation Air-France-KLM. Ce blog aussi d'ailleurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten