vrijdag 18 december 2015

Nouvelles européennes... http://www.europa-nu.nl/id/vjdepap9lbl1/nederlands_voorzitterschap_europese_unie...

vrijdag 18 december 2015, 11:48

Minister president Mark Rutte
Bron: Wereldomroep

BRUSSEL (ANPi) - Met een wijnglas in modern Nederlands design heeft premier Mark Ruttei zijn Luxemburgse collega Xavier Betteli bedankt voor het werk dat Luxemburgi heeft verzet als voorzitter van de Europese Uniei. Nederland neemt op 1 januari het stokje over en is dan voor zes maanden de voorzitter van de EU.

Rutte overhandigde het presentje vrijdag in de marge van een Europese top van regeringsleiders en staatshoofden in Brussel. Het is de laatste keer dit jaar dat de bewindslieden elkaar zien en daarom nam Rutte van de gelegenheid gebruik Bettel te bedanken.

Het wijnglas, dat aan de ene kant voor witte wijn is en aan de andere kant een kelk heeft voor rode wijn, is een van de relatiegeschenken die Nederland heeft ontworpen voor het voorzitterschap.


Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016 (EU2016NL)- Hoofdinhoud

Logo Nederlands voorzitterschap Europese Unie 2016

Van 1 januari tot en met 30 juni 2016 vervult Nederland voor de twaalfde keer het voorzitterschapi van de Raad van de Europese Uniei. Prioriteiten zijn: een strategische agenda voor de EU in tijden van verandering, banen scheppen door innovatieve groei en verbinding zoeken met maatschappelijke actoren.

Tijdens het EU-voorzitterschap zit Nederland de vergaderingen van de Raad voor en wordt door Nederland het voortouw genomen bij onderhandelingen tussen de lidstaten onderling. Ook behartigt Nederland de belangen van de lidstaten bij onderhandelingen met de andere Europese instellingen over nieuwe regelgeving.

Nederland neemt het stokje over van Luxemburgi en gaat nauw samenwerken in een trojkai met Slowakije en Malta. Slowakije neemt op 1 juli 2016 het voorzitterschap over.

1.Prioriteiten Nederlands voorzitterschap

Nederland heeft voor het voorzitterschap drie prioriteiten opgesteld: een innovatieve Unie, een Unie die zich beperkt tot hoofdzaken en een Unie die verbindt. Kernwoorden hierbij zijn dienen, besparen en versoberen.

Met deze prioriteiten sluit Nederland aan bij de vijf overkoepelende prioriteiten die de Europese Raad vorig jaar vaststelde in de strategische agenda. Deze prioriteiten zijn:


- een Unie van banen, groei en concurrentievermogen


- een Unie die alle burgers activeert en beschermt


- een Energie Unie met een toekomstgericht klimaatbeleid


- een Unie van vrijheid, veiligheid en recht:

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/12/me'er_slaat_vrouw_het_ziekenhuis_in.html, c'est en Hollande, c'est dans la presse, et Mark Rutte va sans doute intervenir auprès du ministère responsable, https://www.politie.nl/themas/mobiele-eenheid.html. Un peu d'ordre dans les ministères serait souhaité à l'heure de la participatiesamenleving. Ici, on aide les responsables auX postes à GRANDES responsabilités à mieuX gouverner. Surtout que Mark Rutte pourrait être le petit frère. Ce blog l'a peut-être croisé quand ils firent leurs études ensemble.

- een Unie als sterke mondiale speler


Nederland was een van de voortrekkers bij de totstandkoming van deze prioriteiten.

Sur les priorités prioritaires en Hollande, au BénéluX et en Europe. Avec la Justice GLOBALE à La Haye dans la mondialisation du droit international et des principes fondamentauX.

http://www.europa-nu.nl/id/vjzoblivntzm/nieuws/eu_volgt_nederlandse_aanpak_duurzame_handel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten