maandag 14 december 2015

Questons essentielles en Hollande... Questions liées à la Justice internationale... à La Haye... STRAFHOF...

De Telegraaf, 11/12/2015: "Wees niet bang voor technologie"(David Autor, MIT-hoogleraar) - N'ayez pas peur de la technologie.

En effet la technologie copie toute seule et met tout sur votre écran, GOOGLE service traduction traduira comme les machines peuvent le faire, c'est automatique.

C'est un article sur la Justice qu'a choisi la machine et elle copie toute seule automatiquement, c'est la technologie bien comprise qui veut ça, le progrès bien compris aussi comme dans Business Ethics ou l'éthique dans les affaires:

Het Om heeft een belangrijke overwinning geboekt in de jihadzaak (un mois après les attentats de Paris qui coûtèrent la vie à 13O parisiens). Alle negen verdachten zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen oplopend tot zes jaar. De rechtbank spreekt van een Haagse ronselorganisatie (sur l'embrigadement des mineurs, des jeunes et même des jeunes filles comme en a témoigné un jeune vendeur chez BRUNA, librairie et presse grand public ici, en REAL, dont la soeur est partie en Syrie) die zich bezighield met het opruien en ronselen van jongeren voor de IS/Daech in Syrië.

Het gedacht goed van de verdachten werd niet strafbaar geacht, wel hun concrete gedragingen. De stelling van de advocaten dat het alleen draaide om de vrijheid van meningsuiting ging dus niet op. Met dit vonnis in de hand staat het OM sterker in de onderzoeken die nog lopen naar enkele honderden Syriëgangers en hun sympathisanten. De verdachten in de Haagse jihadzaak zijn namelijk niet alleen veroordeeld voor het daadwerkelijk rekruteren van terroristen, maar ook het rijp maken van de geesten voor de jihad.

Zo is bijvoorbeeld de ideoloog van deze criminele organisatie ook veroordeeld. Dat is winst voor het OM. Eerder werden twee leden van de Hofstadgroep vrijgesproken omdat met het vaststellen van hun bekeringsactiviteiten naar het oordeel van de Hoge Raad nog niet vaststond dat zij daarmee ook daadwerkelijk een aandeel hadden in het realiseren van de terroristische doelen van die groep.

Het vonnis sluit overigens aan bij de wens van VVD en PvdA om te laten onderzoeken of salafistische organisaties verboden kunnen worden. Volgens PvdA-Kamerlid Marcouch kunnen die immers beschouwd worden als het voorportaal van de jihad. De overeenkomsten zijn zonneklaar: ook bij de salafisten is sprake van het vergiftigen van jongeren op weg naar de jijhad.

Bron: De Telegraaf, 11/12/2015.

Que pense monsieur Frits Bolkestein de cet article? Que pense De Telegraaf d'une affaire similaire concernant l'un des ses sites: Dumpert.nl, une affaire qui est aussi à La Haye chez l'officier de Justice madame Achahbar?

https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Telegraaf, un peu d'histoire médiatique aussi:

[...]

Tijdens de Tweede Wereldoorlog drukte de drukkerij van De Telegraaf pro-Duitse bladen, waaronder de Deutsche Zeitung in den Niederlanden. Hiermee vertoonde De Telegraaf hetzelfde gedrag als het genazificeerde concern van drukkerij/uitgeverij De Arbeiderspers, die de vervaardiging van veel nationaalsocialistisch drukwerk (onder meer Storm, Groot Nederland en De Waag) ter hand nam tijdens de Tweede Wereldoorlog.[6]

[...]

Literatuur:

A. Huguenot van der Linden: Het verhaal van een krant: [de Telegraaf]. Amsterdam: De Telegraaf - De Courant Nieuws van de Dag (1971).
De Telegraaf: een selectie uit De Telegraaf van 1893 tot en met 1992: Honderd jaar De Telegraaf. Uitgeverij B.V. Dagblad De Telegraaf, Amsterdam (1993).
Mariëtte Wolf: Het geheim van De Telegraaf. Geschiedenis van een krant. Uitgeverij Boom, Amsterdam (2009).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten