donderdag 31 oktober 2013

Éducation... Qui décide?...

Technasium krigt naam van minister van Defensie

Maandagmorgen trotseerde minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plaasschaert de gure herfstorm om bij het Antoniuscollege het nieuwe Technasium te openen. De minister is zelf oud-leerlinge van deze school en heeft goede herinneringen aan haar tijd op het Antonius.

[...]

Ook Defensie heeft er, volgens Hennis, als "high tech" organisatie belang bij dat meer jongeren in Nederland voor een technische studie kiezen. De minister stelde in haar lobby verder dat voor veel jongeren een veelbelovende toekomst in de techniek is weggelegd. "Voor defensie is techniek erg belangrijk. Jaarlijks is defensie op zoek naar 4000, met name technische, medewerkers. Hier ligt voor jullie dus een mooie toekomst. Maar ook in het bedrijfsleven is er een tekort aan technisch personeel. Daarom worden er vanaf 2020 op zo'n 7000 basisscholen al structureel technieklessen gegeven."

[...]

In het Technasium kunnen de leerlingen samen werken aan de opdrachten die zij uit het bedrijfsleven en van organisaties uit de samenleving krijgen. Daarom zoekt de school bewust de samenwerking met het bedrijfsleven.

Ce journal est distribué gratuitement. Pour plus d'information: contacter Huis van de Stad, voor werk, inkomen en publiekszaken, telefoon: 140182, Wethouder M. Suijker, Jeugd en gezin, over maatschappelijk beleid.

Et qu'aurait dit Érasme? Que disent les parents? Qui pense encore à ce que veut dire le mot éducation? Que fait la Défense dans l'éducation et en milieu scolaire? Y-est-il encore question de transmission de valeurs, de valeurs humaines et citoyennes?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten