zondag 25 mei 2014

Veiligheidswebsites et la protection de la jeunesse et de la société... Responsibility to PROTECT & Duty of CARE...

www.kinderbescherming.nl

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bureau_Jeugdzorg

[...]

In maart 2008 betoogde Brenninkmeijer bij een toelichting op zijn jaarverslag dat de burger bij de overheid 'vaak kilte, onverschilligheid en verruwing' ontmoet. 'Het overgrote deel van de burgers deugt. De sleutel ligt bij de overheid'. Premier Jan Peter Balkenende vindt in reactie de conclusie van de Nationale ombudsman dat de overheid bijdraagt aan de verharding in de samenleving 'een zwart-witverhaal'.

[...]

http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationale_Ombudsman

[...]

Privacy

De Nationale ombudsman oordeelde in 2011 dat de wijze waarop het UWV omsprong met de privacy van werkzoekenden niet behoorlijk was (het betrof het WERKbedrijf). Hij gaf het UWV in overweging de processen rond de inschrijving op werk.nl en de Werkmap zodanig aan te passen dat de privacy van werkzoekenden beter wordt gewaarborgd dan het geval was. Verder werd het UWV in overweging gegeven de informatieverstrekking zodanig te verbeteren dat voor iedere werkzoekende duidelijk is wat met zijn gegevens gebeurt.[1]
[1]http://www.nationaleombudsman.nl/rapporten/2011/191

[...]

Au chapitre de ce que vous voulez.

Privacyschendingen - on s'inspire d'une brochure du "Partij voor de Dieren", la machine et l'âne recopient - Grondrechten, cultuur en privacy, "verkiezingsprogramma Partij voor de Dieren, Europese verkiezingen 2014", p.26:

- Het verzamelen en opslaan van gegevens van Europese burgers en bedrijven door Amerikaanse inlichtingendiensten is onacceptabel. [...]

- De EU gaat persoonsgegevens op het hoogste niveau beschermen. [...]

[...]

- Nieuwe beleids- en wetsvoorstellen van de EU worden getoetst op de gevolgen voor de privacy. Wanneer deze de bescherming van de persoonlijke levenssfeer aantasten, worden ze aangepast of gaan van tafel.

- Burgers hebben recht op [...]

[...]

Vrije pers, cultuur en wetenschap

Vrije pers, kunsten en onafhankelijke wetenschap zijn een onmisbare verrijking van het leven van mensen: ze zetten aan tot denken, vergroten onze kennis, verdiepen onzen inzichten, maken emoties los, stimuleren creativiteit, ontroeren of ontregelen. Ze zijn essentieel voor een democratische samenleving. [...]

[...]

- De EU bevordert de vesrspreiding en toegankelijkheid van literatuur door te investeren in vertaling en digitalisering.

- de EU biedt lidstaten hulp bij de bescherming van hun cultureel erfgoed.

- Wetenschappelijk publicaties dienen zoveel mogelijk vrijelijk toegankelijk te zijn.

- Uitwisseling van wetenschappers en studenten verdient stimulering, onder meer door uitbreiding van het stelsel van Erasmusbeurzen.

Gelijke kansen voor iedereen

[...]

Internationaal

Investeren in ontwikkeling

[...]

- De hulp richt zich op de belangen van mensen, dieren en natuur daar en niet op de belangen van het bedrijfsleven hier.

- In VN-verband zet de EU alles op alles om te komen tot een verreikende post-2015 agenda voor duurzame ontwikkeling met ambitieuze, wereldwijd geldende duurzaamheidsdoelen gebaseerd op mensenrechten, planetaire grenzen en respect voor dieren en natuur.

Opkomen voor mensenrechten.

Mensenrechten gaan boven handel.

[...]

- De Eu protesteert openlijk en zonder voorbehoud tegen mensenrechtenschendingen in de wereld, [ook hier], [...]

Paal en perk aan wapens

[...]

- Europa neemt het voortouw in de ontwikkeling van een internationaal juridisch kader voor de regulering van het gebruik van bewapende onbemande vliegtuigen (drones).

[...]

L'âne vous conseille de bien lire leur programme, il est fort intéressant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten