maandag 16 februari 2015

Informatietechnologie en verantwoordelijkheid...

Verschuivende en compleXe verantwoordelijkheden in De migratie-machine - De rol van technologie in het migratiebeleid, Huub Dijstelbloem en Albert Meijer (red.), Van Gennep - Kennis/Openbare mening/ Politiek -, Ratheneau Instituut, 2009, page 179.

P.s: Les journalistes du Monde et autres n'ont qu'à venir se fournir ici pour étoffer un peu leurs articles au chapitre Affaires européennes, qui fait quoi? qui est responsable de quoi en Europe?

"The development of science systems and the role of science and technology in society" in http://www.uva.nl/over-de-uva/organisatie/medewerkers/content/d/i/h.o.dijstelbloem/h.o.dijstelbloem.html.

http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2014/februari/huub-dijstelbloem.html:

Dijstelbloem begon zijn wetenschappelijke carrière met een studie filosofie en wetenschapsdynamica aan de Universiteit van Amsterdam en aan de École des Mines in Parijs. Daarop volgde een proefschrift over de democratische dimensie van problemen op het snijvlak van wetenschap en politiek, aan de hand van het werk van John Dewey, Bruno Latour, Jürgen Habermas en Charles Sabel.

Op een onderbreking van drie jaar na, van 2006 tot 2009, is Dijstelbloem al sinds 1999 werkzaam bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Deze onafhankelijke denktank verschaft wetenschappelijke informatie ten behoeve van de Nederlandse regering over ontwikkelingen die op langere termijn de samenleving kunnen beïnvloeden. Daarnaast is hij medeverantwoordelijk voor het initiatief Science in transition en is hij momenteel verbonden aan de leerstoelgroep wetenschapsfilosofie bij UvA.

Parce que ce blog participe un peu à la réfleXion. Quels philosophes dans les Sciences technologiques et l'éthique? Et si on organisait une recontre conviviale au Palais de la PaiX à La Haye? Ou dans la bibliothèque juridique.

Où en sommes-nous? Beaucoup d'hommes, peu de femmes, quelques ânes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten