maandag 30 november 2015

Philosopher avec des femmes... Sur l'émancipation bien comprise... To CARE...

[...]

Vrouwen hebben volgens Élisabeth Badinter geen discriminerende wetten nodig om politiek door te breken en het Franse electoraat heeft er geen enkel bezwaar tegen om te worden vertegenwoordigd door vrouwen. Politica's zoals Ségolène Royal en Michèle Alliot-Marie zijn er het levende bewijs van dat bekwame vrouwen op eigen kracht de top kunnen bereiken. Initiatieven zoals quota's voor vrouwen vindt zij beledigend.

Élisabeth Badinter beschouwt het moslimfundamentalisme als een serieuze bedreiging, in het bijzonder voor de positie van vrouwen. Zij is tegen het dragen van hoofddoekjes op school en verzet zich met verve tegen het besnijden van meisjes en verschijnselen als polygamie. In haar boek Fausse route ("De verkeerde weg") uit 2003 levert zij onder meer felle kritiek op feministes en intellectuelen die zich neerleggen bij wat naar haar mening onaanvaardbaar is en in positieve discriminatie een oplossing menen te zien voor het wegnemen van achterstandssituaties. Volgens Badinter is discriminatie altijd negatief.

[...]

in: https://nl.wikipedia.org/wiki/Eisabeth_Badinter

P.s: Ze neemt in 2010 het standpunt in dat moeders zich te veel zijn gaan richten naar de (vermeende) belangen van het kind, waardoor ze te veel aan eigenheid en eigen wensen opgeven[1].

[1] - Pleidooi tegen de nieuwe moedermoraal

De goede moeder
27 februari 2010, Frank Renout

De Franse filosofe Elisabeth Badinter gooit een forse steen in de feministische vijver. In haar nieuwste boek gaat het over de renaissance van de vrouw als zoogdier en over de ayatollahs van de borstvoeding. Er waait een nieuwe reactionaire wind, waarschuwt Badinter, die vrouwen terug wil hebben waar ze volgens de natuur zouden horen: thuis en zorgend.

[...]

in: http://www.standaard.be/cnt/if2mpmav

P.s: Ici, des jeunes filles peuvent tranquillement maîtriser les caisses du supermarché Albert Hein voilées de tissu noir. Les clientes peuvent faire remarquer qu'elles eXagèrent un peu. Sur la place du marché, un jour, on vit une femme fantôme enveloppée d'un voile noir de la tête auX pieds, avec des gants pour compléter la tenue. Est-ce bien normal? C'est une histoire hollandaise qui vous est racontée là.

Où en sommes-nous?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten