vrijdag 27 november 2015

DeuX droits seraient selon ce blog franc-maçon en conflit...

Celui du RESPECT de la vie privée et celui du droit à l'information.

Les Franc-maçons et blogueurs de l'eXpress peuvent commenter ici. Ont-ils de (bonnes) idées? A tout hasard, que pense Jacques Attali, blogueur à l'eXpress, de la franc-maçonnerie? Y-a-t-il des franc-maçons dans les médias et au gouvernement? Ou en Belgique. A tout hasard.

Sur les dérives sectaires en Hollande: http://www.oudhoorn.nl/actualiteit.php?id=400

Keesings Historisch Archief (KHA) is gratis toegankelijk tijdens de Week van de Geschiedenis van 13 tot en met 22 oktober 2006.

Het thema van de Week is: Geloof en bijgeloof.
Iedereen heeft toegang tot het online archief dat artikelen bevat over alle belangrijke politieke, sociale en economische gebeurtenissen in alle landen van de wereld, vanaf 1946 tot en met gisteren. KHA biedt drie kant-en-klare-dossiers waarin geloof en bijgeloof een belangrijke rol spelen.

Geloof
KHA biedt vele artikelen over zaken die met geloof of geloven te maken hebben. Bijvoorbeeld het bisschoppelijk mandement van 1954 waarin katholieken op straffe van onthouding van de sacramenten werd verboden te luisteren naar de Vara. Of de verwijdering in 1983 uit de Wereldbond van Gereformeerde/Hervormde kerken van de Zuid-Afrikaanse Nederduits Gereformeerde Kerk, die met een beroep op de bijbel de apartheid steunde. En meer recent: de oprichting van de ChristenUnie en de fusie van de Samen-op-Wegkerken. De bijna-zaligverklaring van de Argentijnse Eva Perron mag evenmin ongenoemd blijven.
Wie 'islam en Nederland' als zoektermen intikt in KHA krijgt meer dan 50 hits. Naast recente kwesties als Ayaan Hirsi Ali en de Deense cartoons over Mohammed vermeldt een bericht uit 1955 dat de eerste moskee in Nederland werd ingewijd op 9 december van dat jaar in Den Haag.

Bijgeloof
Ook bijgeloof in vele aspecten komt in KHA aan de orde. Bij het woord heksen krijgen de meeste mensen iets lacherigs. Dat gebeurde toch alleen in de middeleeuwen? Vermeende heksen echter worden in de 21ste eeuw nog steeds gruwelijk vervolgd en door een woedende menigte vermoord of verbrand.

Sektes
In 1952 maakte KHA voor het eerst melding van een sekte, de mahdisten uit Soedan. Daarna duiken er steeds vaker, voornamelijk negatieve, berichten op over sektes. De Japanse Aum Shinrikyo-sekte bijvoorbeeld verspreidde veel angst na in 1995 een gifgasaanval uit gevoerd te hebben op de metro van Tokio. Het 'beleg van Waco' hield de hele wereld in 1993 gedurende 51 dagen bezig. Daarbij kwamen meer dan 70 sekteleden inclusief de leider David Koresh door brand om het leven.

KHA biedt voorts drie kant-en-klare dossiers, waarin geloof en bijgeloof een rol spelen:
1. Greet Hofmans-affaire
2. Noord-Ierland, conflict tussen katholieken en protestanten
3. Al-Qaeda en Osama bin Laden
Ook tot deze online dossiers heeft iedereen tijdens de Week van de Geschiedenis gratis toegang.

Nadere informatie kunt u krijgen bij de redactie van Keesings Historisch Archief:
Paul van der Erve of Tosca Snijdelaar
Telefoon: 020 4704303 - E-mail: info@kha.nl - Website: www.kha.nl

Car il se passe des choses à Hoorn, il s'y promena même des historiens un peu oubliés, comme W.J.F. Nuyens (1823-1894). Un historien catholique qui remet un peu en question les choses. Comment comprendre l'histoire européenne? Avec les Franc-maçons qui sont invités à participer auX discussions présentées ici. Ils peuvent commenter en ligne afin d'informer les lecteurs de GOOGLE, une entreprise américaine que le Président Obama doit connaître. Comment gagner de l'argent avec un blog tenu par GOOGLE? GOOGLE peut répondre directement en ligne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten