maandag 30 november 2015

Du rififi entre les Belges et les Français...


Premier uit forse kritiek op wat misloopt in Frankrijk

Michel geeft Fransen koekje van eigen deeg
30 november 2015, Van onze redacteur Christof Vanschoubroek

Premier Charles Michel verbaasde gisteren velen met een forse opsomming van wat er allemaal misloopt in Frankrijk. ‘Wij zijn het beu om door de Fransen constant met de vinger te worden gewezen als het land waar de aanslagen van Parijs zijn georganiseerd.’

[...]

http://www.standaard.be/cnt/dmf20151129_01995781

P.s: Et si on essayait de mieuX comprendre le qui fait quoi en Europe? Surtout au BénéluX d'ailleurs. Les philosophes pourraient essayer d'organiser une rencontre conviviale au Palais de la PaiX à La Haye: qui fait quoi? qui écrit quoi? qui dit quoi? qui contrôle les médias? qui contrôle les médias hollandais? Les Flamands. Entre autres. Monsieur Birbaum et le conseil de surveillance du Monde peuvent vouloir commenter. Bref, beaucoup de questions. Même sur l'optimisation fiscale et la Responsabilité Sociale des Entreprises. Ici et là... en Europe.

P.s: Depuis la Hollande, on ne peut que constater qu'une partie de la presse de qualité est partie chez les Flamands, chez les van Thillo. Et que les visas français ne se délivrent plus qu'à partir de BruXelles. Et que monsieur Patrick PenninckX travaille au Conseil de l'Europe à la société de l'information (on écrit cela pour l'avoir rencontré en REAL à Strasbourg). Que dans le commerce monsieur Karel De Gucht s'est penché sur les questions de commerce éthique en Belgique et ailleurs, https://nl.wikipedia.org/wiki/Karel_De_Gucht:

[...]

Europa

In juli 2009 volgde De Gucht Louis Michel op, die op 13 juli 2009 ontslag nam als Europees commissaris. Daarmee nam De Gucht afscheid van de nationale politiek. In de Commissie-Barroso I was De Gucht verantwoordelijk voor Ontwikkelingshulp en Humanitaire Hulp. In de Commissie-Barroso II heeft De Gucht de portefeuille Handel toegewezen gekregen. Een belangrijke taak als Europees Commissaris voor Handel was het onderhandelen van het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag met de Verenigde Staten.

Begin september 2010 reageerden Joodse organisaties verontwaardigd op enkele uitspraken van De Gucht in het Radio 1 -programma De ochtend naar aanleiding van het herstartende vredesproces in het Midden-Oosten.[5] Daarbij zei De Gucht dat de invloed van de Joodse lobby in de VS niet te onderschatten is en dat het 'zelfs met een gematigde Jood' niet gemakkelijk is om over de kwestie 'een rationeel gesprek te voeren'.[6] Na een niet gepubliceerde uitleg van De Gucht aan Barroso verklaarde de voorzitter van de Europese Commissie het incident gesloten.[7]

In 2014 stond hij bij de Europese verkiezingen als lijstduwer op de Open Vld-lijst. Hij werd verkozen. Het was zijn ambitie om nog een extra mandaat in de Europese Commissie te kunnen doen, maar tijdens de onderhandelingen voor de formatie van een nieuwe regering werd Marianne Thyssen als nieuw Eurocommissaris voor België naar voren geschoven. Cecilia Malmström nam zijn portefeuille in de commissie-Juncker over.

[...]

Où en sommes-nous?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hof_van_Justitie_van_de_Europese_Unie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten