maandag 30 maart 2015

VO-raad voorzitter Paul Rosenmöller dans la ville d'Erasme...

http://www.steunpuntpassendonderwijs-vo.nl/882/:

Tijdens de Week van passend onderwijs brengt VO-raad voorzitter Paul Rosenmöller op vrijdag 28 maart een bezoek aan het Coornhert Gymnasium Gouda voor een bijeenkomst met leerlingen die deelnemen aan de ondersteuningsplanraad (OPR). Onder begeleiding van het LAKS gaat Rosenmöller met de leerlingen in gesprek over hoe vorm kan worden gegeven aan passend onderwijs en welke rol leerlingen daarin zelf kunnen pakken. Vervolgens gaan de leerlingen in kleine groepjes in debat met beleidsmakers, belangenbehartigers, schoolleiders en docenten aan de hand van stellingen over passend onderwijs en de rol van de OPR.

De week van passend onderwijs
De week van 24 t/m 28 maart staat geheel in het teken van passend onderwijs. De komende tijd krijgt de vertaling van passend onderwijs naar schoolniveau steeds meer aandacht. De week van passend onderwijs is bedoeld om de gesprekken tussen scholen, docenten, ouders en betrokken organisaties over wat passend onderwijs precies betekent op de school en in de klas, op gang te krijgen. Zo organiseren scholen voorlichtingsmiddagen voor ouders, debatten met leerlingen en bijeenkomsten voor docenten, bijvoorbeeld over het omgaan met verschillen in de klas.

Meld uw school aan
Op passendonderwijs.nl staat in de vorm van een landkaart een overzicht van de activiteiten die in de week van 24 t/m 28 maart overal in het land plaatsvinden. Ook u kan aan deze week deelnemen door uw school aan te melden via deze website. Op dezelfde site vindt u tips, ideeën en pasklare handleidingen om op een zinvolle manier op uw school het gesprek te organiseren.

Gezamenlijk initiatief
De week van passend onderwijs is een initiatief van: VO-raad, ministerie van OCW, PO-Raad, AVS, CNVO, AOb, NWOI, de Landelijke Ouderraad, Ieder (in), Balans, Platform Samenwerkingsverbanden VO, Steunpunt medezeggenschap passend onderwijs, MBO Raad, LAKS, VOO en School aan Zet.

http://www.steunpuntpassendonderwijs-vo.nl/882/

Vragen ouders
Speciaal voor ouders met vragen over passend onderwijs is er het informatiepunt 50tien.nl, telefonisch bereikbaar via 0800 – 5010 – keuze 2

P.s: Quels projets pour la pensée du plus grand humaniste européen? On s'adresse auX lycées parfaitement placés pour eXposer les choses. Et à monsieur Rosenmöller bien entendu. A madame la ministre (OCW) également et à son secrétaire.

http://www.vo-raad.nl/belangenbehartiging:

De VO-raad behartigt de belangen van het voortgezet onderwijs bij de overheid, politiek, andere onderwijssectoren en maatschappelijke organisaties. Kerndoel is het creëren van voldoende financiële- en beleidsruimte voor scholen om de onderwijskwaliteit in stand te kunnen houden en verder te kunnen verbeteren.

[...]

P.s: Comment comprendre les responsabilités dans l'enseignement quand l'ICT (l'informatique) a fait son entrée dans les lycées? Parfois, un peu trop rapidement peut-être. Et un peu trop beaucoup. Avec, pour résultat, des jeunes collés auX écrans avec des acteurs en tous genres pour les distraire. Quand l'enseignement et des acteurs pas trop... se retrouvent sur le même canal, sur les mêmes écrans. Cela fait quoi? Qu'en pensent les responsables auX postes à responsabilités bien payés?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten