vrijdag 10 juli 2015

Décodons...

...

Une personne morale et responsable, c'est quoi?

...

Qui est vraiment féministe aujourd'hui? Une grande nouvelle: les papes et les évêques sont peut-être de grands féministes. C'est un peu comme cela qu'on voit les choses, des livres aussi d'ailleurs. Le féminisme demanderait à être parfaitement re-défini aujourd'hui. Le RESPECT des choses aussi. C'est au chapitre Culture de la Vie.

...

Des écrivains européens peuvent écrire depuis les USA et envoyer leur papier au journal du coin en Europe. EuX aussi recherchent l'inspiration. Ce sont aussi des féministes bien souvent.

...

Ils pourraient nous aider à organiser une rencontre conviviale au Peace Palace à La Haye avec la Justice internationale pas trop loin.

...

https://www.thalesgroup.com/en/worldwide/transportation, un peu trop de portillons, de contrôleurs et de caméras.

https://www.thalesgroup.com/en/netherlands/contact-us.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Brenno_de_Winter:

[...]

Vertrouwen OV-chipkaart

Jeltje van Nieuwenhoven schreef, in haar functie van OV-ambassadeur, het rapport ´De OV-chipkaart, de reiziger en het vertrouwen´[11] waarin zij onder andere concludeert dat "veel reizigers zich niet erg druk [maken] over privacy: het wordt pas een issue als er in de media een issue van wordt gemaakt. Een minderheid vindt privacy daarentegen wel belangrijk". De Winter vond dat deze beweringen en andere stellingen en aanbevelingen uit dit rapport niet onderbouwd werden en diende derhalve een Wob-verzoek in om inzicht te krijgen in de gegevens waar deze claims op gebaseerd zijn. Van Nieuwenhoven wees dit verzoek af. De Winter stapte hierop naar de rechter.[2]

[...]

Nederland Open in Verbinding en een gidsland

Tijdens de programma's Open Standaarden en Open Source Software, later Open Source als Onderdeel van de Software Strategie (voor de overheid), (OSOSS) (2002-2007) en diens opvolger Nederland Open in Verbinding (NOiV) (2008-2011) volgde De Winter de ontwikkelingen kritisch. Toen bleek dat het beleid van de Tweede Kamer niet aansloot op de uitvoering door de IT-afdelingen van de overheid, beriep De Winter zich bij de Nederlandse Vereniging van Gemeenten (VNG) op de Wob om meer inzicht te krijgen in de uitvoering. Toen de VNG weigerde de gewenste informatie publiekelijk te maken, volgde een rechtszaak[12] en later Wob-verzoeken bij alle afzonderlijke gemeenten, provincies en veel zelfstandige bestuursorganen.[13] Dit kwam De Winter op 16 december 2009, bij de presentatie van het boek Een muur van rubber, de WOB in de journalistieke praktijk, op kritiek te staan van het Tweede Kamerlid Pierre Heijnen (PvdA).[3][14] Deze kritiek werd door de andere aanwezigen, waaronder oud-minister Bram Peper, misplaatst gevonden.[15]

[...]

...

Gidsland: De Wet openbaarheid van bestuur (Wob) uit 1980 regelt de openbaarmaking van informatie door de Nederlandse overheid. Openbaarmaking is een plicht van elk bestuursorgaan, het is het juridische uitgangspunt.

in: https://nl.wikipedia.org/wiki/Openbaarheid_van_bestuur#Nederland

https://fr.wikipedia.org/wiki/Liberté_d'accès_aux_documents_administratifs

https://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_of_information_laws_by_country

...

Comment bien ET correctement penser les principes fondamentauX et les questions essentielles au XXIème siècle?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten