donderdag 9 juli 2015

Via les réseauX... Comment les maires sont élus en Hollande... Comment s'organisent les choses ici...

[...]

Burgemeester onno van Veldhuizen vertrekt later dit jaar uit Hoorn, om dezelfde functie in de bijzondere Twentse stad Enschede te gaan vervullen. Wanneer Van Veldhuizen vertrekt, is nog niet bekend. ,,Daar heeft de minister ook nog wat over te zeggen. Maar het streven is dat ik per 1 oktober in Enschede begin.’’

Uitdagingen zijn er in Hoorn en West-Friesland nog volop, laat Van Veldhuizen weten in het Dagblad voor West-Friesland (artikel Connie Vertegaal - 29-6-2015). Maar de vacature in Enschede lokte. Van Veldhuizen komt vaak in de regio en kent ook het Duitse achterland van Twente goed. Hij studeerde in Osnabrück, zijn schoonfamilie woont in Twente. ,,Het voelt daar als thuis. Maar het is absoluut dubbel, want hier zou ik echt ook vol enthousiasme de volgende zes jaar zijn ingegaan. Als ze me doormidden zagen, zitten mijn meeste jaarringen hier.’’

De stad (en de latere gemeente) Hoorn heeft bijzondere burgemeesters gehad. We zullen tot het definitieve vertrek van Van Veldhuizen eens stil staan bij enkele van die burgemeesters van vroeger.

[...]

P.s: Ce blog ayant eu le plaisir de rencontrer brièvement le maire de la jolie ville de Hoorn dans sa jeunesse. C'était dans la jolie ville de Leyde.

https://fr.wikipedia.org/wiki/Hoorn

https://nl.wikipedia.org/wiki/Gerhard_Wilhelm_Kernkamp, au chapitre historiographie encore. Avec W.J.F. Nuyens (1823-1894) de la petite ville de Westwoud, tout à côté de la ville de Hoorn. Hoorn est une ville intéressante, une ville du VOC: il s'y sont passées des choses. Encore aujourd'hui d'ailleurs.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Leiden

Où en sommes-nous? Qui fait quoi? Qui est responsable de quoi?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten