vrijdag 27 november 2015

Au BénéluX, c'est en Belgique... et en France...

[...]

Het politieke hoofdkwartier van de NAVO is gevestigd in de gemeente Evere van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op ongeveer 80 km afstand van SHAPE.

[...]

in: https://nl.wikipedia.org/wiki/Supreme_Headquarters_Allied_Powers_Europe

https://nl.wikipedia.org/wiki/Eurokorps, c'est à Strasbourg:

[...]

Het Eurocorps is aan geen militair commando onderworpen, hoewel de eenheid door het Gemeenschappelijke Comité van de Kadernaties onder bevel van de Europese Unie, de NAVO, de Verenigde Naties, de OVSE of andere internationale organisaties geplaatst kan worden. Volgens het oprichtingsverdrag en het Verdrag van Straatsburg (26 februari 2009) moet het legerkorps voorbereid zijn op humanitaire hulpoperaties, op vredeherstellende operaties bijvoorbeeld binnen de Verenigde Naties of de OVSE en kan het legerkorps ingezet worden voor de verdediging van haar kadernaties, de Europese Unie of de NAVO. Om samen te kunnen werken met de NAVO heeft het legerkorps een structuur zoals de andere NAVO-legerkorpsen en gebruiken zij dezelfde NAVO-procedures.

Luitenant-generaal Alfredo Ramirez Fernandez (Spanje) voert sinds 25 juni 2015 het bevel over het Eurocorps. De onderbevelhebber is de Franse generaal-majoor Eric Hautecloque-Raysz en de stafchef is de Duitse brigadegeneraal Franz Pfrengle.

[...]

Où en sommes-nous?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten