zondag 7 juli 2013

Over digital innovatie in het onderwijs...

VVD opent discussie over digitalisering onderwijs

VVD-Tweede Kamerleden Karin Straus en Pieter Duisenberg organiseren op 4 juli aanstaande een rondetafelgesprek waar deskundigen met politici discussiëren over digitale innovatie in het onderwijs. Dit is noodzakelijk vanwege de technologische ontwikkelingen in de samenleving, waar het onderwijsveld nog onvoldoende aansluiting bij vindt. "Ons onderwijssysteem moet onze scholieren en studenten voorbereiden op de vaardigheden die passen bij de 21e eeuw”, aldus Straus. Duisenberg: "De wereld om ons heen verandert aanzienlijk, met name op gebied van technologie. Daar moeten we als onderwijs én politiek op inspelen.”

Aanleiding voor het organiseren van het rondetafelgesprek zijn de laatste ontwikkelingen rond de digitalisering binnen het onderwijs. Hoe ziet deze vernieuwing eruit en in welk tempo zal dit plaatsvinden? Hoe zorgen we ervoor dat moderne techniek gaat leiden tot beter onderwijs voor al onze leerlingen en studenten? Welke rol kan de overheid hierin spelen? En welke regels staan het lesgeven 2.0 nog in de weg? Onlangs werd bekend dat er in Nederland een aantal Steve Jobs scholen zijn geopend. Daarnaast vroegen de liberalen onlangs nog aandacht voor de huidige wet- en regelgeving, die een mogelijke belemmeringen vormen voor het toepassen van Massive Open Online Courses (MOOCs). Ook stelden zij vragen naar aanleiding van het adviesrapport van het KNAW. Daarin wordt gesteld dat het erbarmelijk slecht gaat met het middelbare schoolvak Informatica.

Het uiteindelijke doel van de bijeenkomst is om Kamerleden bij te praten over deze laatste ontwikkelingen, wat Nederland nog meer staat te wachten, waar de kansen voor het onderwijs liggen en wat de rol van de politiek hierin is.

De gesprekken worden opgedeeld in 2 rondes: Ronde 1: (Open) Online Education (Hoger onderwijs) Ronde 2: ICT in PO/VO (Basis en voortgezet onderwijs)

De namen van de sprekers die zullen deelnemen aan het rondetafelgesprek zullen op een later tijdstip worden gecommuniceerd.

http://www.vvd.nl/blog/181/vvd-opent-discussie-over-digitalisering-onderwijs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten