woensdag 30 maart 2016

Puisqu'il ne faut pas oublier Israël dans la géopolitique... Une perspective hollandaise... avec Job Cohen peut-être en Hollande...

http://www.cidi.nl/even-voorstellen-hanna-luden, directrice du CIDI, Centrum Informatie en Documentatie Israël en Hollande.

Over het verspreiden van geweld en haatzaaien op het internet in de kamers van jongeren en gezinnen, sur la diffusion de la violence et du discours de haine sur internet dans les chambres des enfants et de la jeunesse, dans les foyers, comme c'est une des problématiques centrales abordées par cette plateforme GOOGLE, une entreprise ayant des liens étroits avec Eric, Larry, Sergey Brin de Russie, Jared Cohen auX bonnes idées à Londres, et ses plateformes, cette plateforme ou plutôt la machine copie, comme auX temps anciens, ce teXte:

Niettemin staan er veel antisemitische uitingen op internet, soms samen met Israelkritiek en soms niet. Behalve extreme sites, gaat het heel vaak om lezersreacties op nieuwsforums. Er staan ook antisemitische teksten, afbeeldingen en filmpjes op Hyves, Facebook en YouTube. Als het een strafbare uiting is, dan is niet alleen de reageerder maar ook degene die de uiting verspreidt, de site dus, strafbaar.

Maar het doen van aangifte is een lastig en langdurig proces, en al die tijd staat die uiting daar maar. Bovendien is een uiting soms niet strafbaar, maar wel kwetsend of ergerlijk.

De meest zinnige reactie is, die uitingen zo snel mogelijk weg te krijgen zodat ze niet verder worden verspreid. U kunt dat ook doen als de uiting niet strafbaar is maar alleen ergerlijk; dan is het aan de moderator om hem wel of niet weg te halen. De meeste sitebeheerders werken daar goed aan mee.
U kunt dat meestal vrij eenvoudig zelf bereiken. Een paar tips:

Haal het weg

Door discussiëren wordt het niet weggehaald
Op forums in discussie gaan met antisemitische uitingen is niet de manier om ze weg te krijgen – integendeel soms! Het zorgt voor ‘reuring’ en extra hits voor de site. En als u zelf gaat schelden, hebt u kans dat uw reactie wordt verwijderd of dat u wordt geblockt.

Vraag de moderator om verwijdering
Om zo’n uiting weg te krijgen, verzoekt u de moderator of beheerder van de site vriendelijk om hem weg te halen. Ga daarbij niet schelden; vooral op drukke sites kan een beheerder ook niet alles gelijk zien. Meestal wordt er goed gereageerd op verzoeken tot verwijdering.
Heel veel sites – bijvoorbeeld Nujij, Facebook, GeenStijl en de meeste kranten – zetten bij elke lezersreactie een knop waarmee u kunt aangeven dat u bezwaar hebt tegen die reactie. Soms hoeft u alleen te klikken, soms wordt om uw redenen gevraagd. Het is niet de bedoeling dat u zo’n knop gebruikt alleen omdat er een mening staat waar u het niet mee eens bent: hij is er alleen voor echt antisemitisme of andere vormen van haat tegen een heel volk.
Staat er niet zo’n knop, stuur dan een zakelijk mailtje naar de beheerder via de knop ‘contact’ en vraag gelijk om een meldknop voor foute reacties

Meld uitingen die (lang) blijven staan
Laat de beheerder ondanks uw verzoek de uiting (lang) staan of weigert hij/zij hem weg te halen, neem dan contact op met het Meldpunt Discriminatie Internet of CIDI. De kans is groot dat er meer klachten zijn over die site en bij meer klachten staan wij sterker. Blijft de beheerder weigeren, dan doen wij aangifte.

YouTube
Op YouTube staan soms vreselijke filmpjes. Ook YouTube heeft een meldknop, maar die is alleen zichtbaar als je een account hebt (het is niet de thumbs down-knop, die wel zichtbaar is maar geen enkel effect heeft). Het is dus zaak om in te loggen (zonodig eerst eenmalig inschrijven). Voor YouTube is 1 melding niet genoeg. Stuur de precieze link door naar minstens 7 anderen met de vraag het betreffende filmpje ook te melden.

Hyves
Hyves wordt nog maar weinig gebruikt maar deed in het verleden moeilijk over weghalen. ls iemand antisemitische boodschappen krabbelt op jouw eigen Hyves, maak dan een screenshot zodat je het kan melden en haal het gewoon weg. Staat het op de Hyves van een ander of doet eenzelfde persoon het vaker, vraag dan de beheerders om het weg te halen (weer eerst inloggen) en/of die persoon te blokkeren. Reageert Hyves niet binnen een redelijke termijn? meld het ons of het Meldpunt discriminatie internet!

Haatmail
Strikt genomen geen internet, maar wel heel vervelend, is haat-email. Vaak wordt die verstuurd via een meer anonieme provider zoals yahoo of gmail. Meld dit bij de provider, alweer zakelijk en zonder schelden want zij hebben je niet gemaild, en vertel erbij dat het gaat om hatemail. Het gaat in tegen de gebruiksregels van bijna elke provider. Je kan je mailtje sturen naar: abuse@deproviderinkwestie. Meestal helpt het goed.

Melden moet

Het heeft in elk geval altijd zin om de uiting te melden: het is belangrijk overzicht te hebben van antisemitisme en andere discriminatie op internet zodat daartegen zonodig gericht actie kan worden ondernomen. Geef een rechtstreekse link naar de betreffende uiting en zet het volgens u antisemitische citaat in uw melding. Is hij al weggehaald, zeg dat er dan even bij en stuur een screenshot mee.

in: http://www.cidi.nl/question/antisemitisme-op-internet-hoe-laat-ik-het-weghalen/

P.s: GOOGLE translate traduira, c'est sur les contenus controversés mis en ligne. Surtout ceuX qui peuvent toucher les consciences lees plus fragiles, les plus sur-eXposées, ceuX qui ont été abandonnés par la société derrière des écrans en tous genres. Monsieur Soros peut peut-être vouloir réagir, c'est sur les questions de genre, des minorités, des lobbies très actifs sur les réseauX sociauX et même ici, dans les écoles.

https://www.hrw.org/news/2010/09/07/george-soros-give-100-million-human-rights-watch, comment est distribué l'argent des milliardaires et à quelles fins géopolitiques? Lorsque l'on participe à la promotion des droits de l'Homme, on n'oubliera pas de faire la promotion des droits des femmes, des enfants, de la jeunesse, de l'Europe, de la Nature, des familles à être RESPECTES. C'est vrai, cette histoire est délicate, surtout en Hollande peut-être. Job Cohen pourrait participer à la discussion en ligne. On demandera à George Soros et auX équipes du Human Rights Watch ce qu'ils pensent de la bonne gouvernance de l'internet, de l'Internet of Things, de l'Internet full of Humans, children, families, seniors, youth, consumers. Ce qu'ils pensent de la notion de droit international et de la Justice GLOBALE basée à La Haye, avec Europol, Eurojust, et autres organismes juridiques dans cette même ville de PaiX et de Justice internationale. En effet, à La Haye se trouvent également les Nations-Unies, les notions de Justice, de RESPECT sans doute quelque part, les préambules, les Conférences, le droit et les devoirs du commerce globalisé - on ne vendra pas n'importe quoi auX populations les plus naïves -, le Peace Palace et sa bibliothèque juridique. Des BIG Ones aussi et l'optimisation fiscale pour bon nombre d'ONG entre autres.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten