zaterdag 27 januari 2018

Les média sociauX et le droit de se faire bien comprendre... Microsoft s'en mêlerait... Bart SMIT aussi...

[...]

Mag een werkgever een internet search doen naar werknemers of sollicitanten? Mag hij ze volgen op social media?
Strikt genomen is de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing op bovengenoemde situaties. Er is immers sprake van het verwerken van persoonsgegevens. Dit betekent dat de werkgever aan de betrokken persoon om ondubbelzinnige toestemming moet vragen of een gerechtvaardigd belang moet hebben. Bovendien is voor dergelijke acties waarschijnlijk ook een melding verplicht bij het Autoriteit Persoonsgegevens.
In de praktijk ligt de situatie anders. Sollicitanten googelen naar het bedrijf waarbij ze solliciteren, en het bedrijf zal waarschijnlijk googelen naar de sollicitant. De raadpleging van LinkedIn-profielen ligt natuurlijk voor de hand. Dit betekent dat het voor sollicitanten vooral van belang is dat de informatie die ze via social media aan de buitenwereld tonen up-to-date en presentabel is. Werknemers van een bedrijf moeten zich realiseren dat hun uitingen in het openbaar schadelijk voor het bedrijf kunnen zijn, en mogelijk gemonitord worden. Overigens dient een bedrijf dat zijn werknemers monitort dit wel aan de werknemers te laten weten.

[...]

in: http://www.justitia.nl/socialmediarecht.html

De son côté, André Rouvoet des Assureurs a dit que dépenser autant d'argent pour la Santé publique en Hollande est de moins en moins acceptable. Qui fait quoi dans le monde des affaires... même sociales et économiques?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten