dinsdag 28 mei 2013

Nog een lezing...

Vrede: man & vrouw als partners

Vrede is overal en altijd een zaak van zowel mannen als vrouwen, zoals erkend door VN Veiligheidsraad Resolutie 1325. De rol van vrouwen is in formele vredesprocessen echter vaak onvoldoende erkend en ongelijkwaardig aan die van mannen. Zo is slechts 5% van de regeringsleiders op de wereld vrouw. Terwijl het juist eerder vrouwen zijn dan mannen die oproepen tot vrede en dialoog en het juist vrouwen zijn die een belangrijke rol spelen in het voorkomen en oplossen van conflicten.

Over het Women Peacemakers Program
Sinds 1997 zet het Women Peacemakers Program (WPP) zich in voor het ondersteunen van het werk van vrouwelijke vredesactivisten overal ter wereld. Sinds 2009 traint WPP mannelijke en vrouwelijke activisten om hun krachten te bundelen, om zo het integreren van een genderperspectief in duurzame vredesopbouw te bevorderen.

Lenneke HoedemakerOver de sprekers
Op uitnodiging van het Women Peacemakers Program komen twintig mannelijke en vrouwelijke vredesactivisten - van Pakistan tot Kenia en van Ghana tot Libanon - naar Nederland en vertellen in het Humanity House over hun werk. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans neemt deze avond een publicatie van het WPP in ontvangst en gaat met de zaal in discussie. Het interview staat onder leiding van Lenneke Hoedemaker.

Bijeenkomst bijwonen?
Meld je aan via aanmelden@humanityhouse.org met als onderwerp ‘Vrede: man & vrouw als partners’. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je op de gastenlijst staat.

Voertaal van Vrede: man & vrouw als partners is Engels
Foyer open vanaf 19.00 uur
Start programma 19.30 uur
Eind programma 21.30 uur
Toegang is gratis

Humanity House

In het Humanity House zie, hoor en beleef je wat het betekent om te moeten overleven in een gebied waar een conflict heerst of een ramp heeft plaatsgevonden. Via een ervaringsreis door het museum wordt het onvoorstelbare voorstelbaar gemaakt.

Het Humanity House is naast een museum ook een platform waar regelmatig lezingen, debatten, exposities, filmavonden en andere activiteiten plaatsvinden. En het Humanity House biedt scholen een educatief programma dat kinderen en jongeren meeneemt naar het leven in een vluchtelingenkamp. Ook voor studenten zijn er speciale programma's beschikbaar.

http://www.humanityhouse.org/nl/museum-agenda/vrede-man-vrouw-als-partners

Geen opmerkingen:

Een reactie posten