Sonck, N. en H. Fernee (2013). Using smartphones in survey research: a multifunctional tool. Implementation of a time use app; a feasibility study. Den Haag: SCP.
Sonck, N., E. Kuiper en J. de Haan (2012). Digital skills in the context of media literacy. In: S. Livingstone, L. Haddon en A. Görzig (red.), Children, risk and safety online: Research and policy challenges in comparative perspective. Bristol: the Policy Press.
Sonck, N. en J. de Haan (2012). De virtuele kunstkar. Cultuurdeelname via oude en nieuwe media. Den Haag: SCP.
Sonck, N. en J. de Haan (2011). Kinderen en internetrisico's. EU Kids Online Onderzoek bij 9-16-jarige internetgebruikers in Nederland. Den Haag: SCP.
Sonck, N. en G. Loosveldt (2010). Impact of Poll Results on Personal Opinions and Perceptions of Collective Opinion. In: International Journal of Public Opinion Research, jg. 22, p. 230-255.
http://www.scp.nl/
Zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid staan de laatste tijd sterk in de politieke belangstelling. Lokale overheden proberen meer zelfredzame participatie te bevorderen. Hoe gaat dat en wat vinden de burgers (ook de niet-zo-actieve) daar zelf van? Deze publicatie doet verslag van onderzoek in vijf kleinere 'voorhoedegemeenten' en plaatst de huidige participatiestrevingen in Nederland in breder historisch en internationaal perspectief.
http://www.scp.nl/Publicaties/Alle_publicaties/Publicaties_2014/Burgerparticipatie_van_inspraak_naar_Big_Society
Over het algemeen gaat het goed met de jeugd in Nederland. Maar er zijn ook problemen: ieder jaar weer blijkt het gebruik van jeugdzorgvoorzieningen te zijn toegenomen. Het is belangrijk om zicht te hebben op wie de gebruikers van deze voorzieningen zijn, ook met het oog op het overnemen van de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg door de gemeenten vanaf 2015. Wat zijn bijvoorbeeld de kenmerken van de gebruikers? Welke problemen ervaren zij? Is er veel overlap in het gebruik van verschillende voorzieningen? En welke redenen zijn er om wel of geen gebruik te maken van jeugdzorg? Het beantwoorden van dergelijke vragen is niet eenvoudig, onder andere omdat de jeugdzorgsector op dit moment nogal gefragmenteerd is.
Sinds 2011 beschikt het SCP over gegevens omtrent problemen bij jeugdigen en hun opvoeders, en hun jeugdzorggebruik, vanuit een grootschalige en representatieve enquête onder ouders van jeugdigen tussen 0 en 18 jaar. Deze gegevens maken het mogelijk om in samenhang onderzoek te doen naar het jeugdzorggebruik in de verschillende sectoren. In dit rapport wordt inzicht gegeven in het voorkomen van problemen en de samenhang hiervan met zorggebruik. We doen dit aan de hand van twee centrale vragen. Wat zijn de determinanten van het ontstaan van ernstige kind- en opvoedproblematiek? En: welke samenhang is er tussen gerapporteerde problemen en jeugdzorggebruik?
Sander Bot studeerde sociale- en organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden. In 2007 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een onderzoek naar drinkgedrag in groepen jeugdigen. Van 2010 tot eind 2012 werkte hij als onderzoeker bij de onderzoeksgroep Emancipatie, Jeugd en Gezin.
http://www.scp.nl/Publicaties/Alle_publicaties/Publicaties_2013/Terecht_in_de_jeugdzorg
Geen opmerkingen:
Een reactie posten