donderdag 23 januari 2014

Waar liggen de verantwoordelijkheden?... Over jeugdbescherming...

In NRC Handelsblad, le 22 janvier 2014: "Bevel om zaak-[...] uit te zoeken is meer dan welkom"

De beslissing van het Hof Arnhem-Leeuwarden om voormalig secretaris-generaal [...] van het ministerie van Justitie te laten vervolgen voor [...] is opzienbarend. Hij vervuld de hoogste ambtelijke vertrouwensfunctie op het ministerie dat de rechtsstaat aanstuurt. Drie ministers van Justitie lieten geruchten over hem onderzoeken, maar vonden nooit aanleiding voor maatregelen. Sterker, zij stelden zich steeds vierkant achter hem op. Alle vragen werden afgedaan als niet ter zake en eigenlijk lasterlijk. De kosten voor zijn verdediging nam de staat steeds voor eigen rekening. [...] Zijn de rijksrecherche, het OM en de AIVD eerder grondig genoeg geweest? [...] dan dient ieder die hem de hand boven het hoofd hield bij zichzelf te rade te gaan. Waarna uiteraard openbaar verantwoording moet volgen.
[...]

P.s: Waar liggen de verantwoordelijkheden?

En...

Met lange tanden begint OM onderzoek [...]
Topambtenaar
Er moet alsnog strafrechtelijk onderzoek komen wegens [...] tegen [...]. Deze voor het OM pijnlijke uitspraak deed het hof in Arnherm.
Door Marcel Haenen
Amsterdam. Het was het jarenlange onwankelbare standpunt van het Openbaar Ministerie: er was geen reden een strafrechtelijk onderzoek te beginnen [...].
Drie raadsheren in Arnhem geven de justitietop nu alnog een gevoelige tik op de vingers.
[...]

In NRC Handelsblad van 22 januari 2014.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten