maandag 25 maart 2013

Over verantwoordelijkheid...

Des commentaires dans un quotidien néerlandais...

oktopus 25/03/2013 à 8h35
Apart trouwens weer dat er in dit artikel sprake is van belastingparadijzen, waarbij ook Luxemburg even genoemd wordt als zo'n belastingparadijs. Een van de grootste internationale belastingparadijzen is Nederland. Dat wordt dan weer even net niet genoemd. Hoog tijd om ook daar eens wat aan te doen.

johaster
Luxemburg heeft inderdaad een bancaire sector die de grootte van de economie in nog extremere mate overtreft dan Cyprus, maar vergeet Nederland niet. Vier maal BNP is ook niet niets. Wat doet Dijsselbloem daar eigenlijk aan?

AdamBerg
Onzin, ik ben en voel me niet verantwoordelijk voor deze ellende, en de meeste Nederlanders zijn dat niet. Schuld ligt bij de EU topmensen, regeringen en; in DE EERSTE PLAATS, bij de topleiding van banken. . Laten deze lui dan ook betalen en ferm aangepakt worden, vervolgd worden voor wanbestuur en graaien en stelen.

dolphgandy
Goh, hoe zit het nu met die mensen, die vanwege hun enorme verantwoordelijkheden enorme salarissen hebben opgestreken? De geschiedenis herhaalt zich: de mensen met een normaal inkomen worden belazerd; de politiek weet niet meer hoe je 'primaat' schrijft en het nieuwe europese volkslied luidt: de winsten worden geprivatiseerd en de verliezen zijn voor ons allemaal! En dat geheel ondemocratisch geregeld!

Jools 24/03/2013
Eens met mening reactant hieronder. 'Wij' zijn helemaal niet schuldig. Dit is inderdaad de zoveelste laffe poging van neoliberale losbollen om de burger weer op te laten draaien voor hun financiële capriolen. Ik vraag mij af hoe die praatjesmakers zich nou voelen in hun buitenlandse villa. Schatrijk en in de wetenschap dat ze de economie en de levens van miljoenen naar de knoppen hebben geholpen. We zien of horen ze niet meer en moeten het doen met dit kletsverhaal van eigen schuld dikke bult.

Joris B
Zijn wij allen schuldig? Ik wist destijds werkelijk niet dat Goldman Sachs Griekenland de Eurozone in aan het sjoemelen was en tegelijkertijd speculeerde dat het fout zou gaan. Ik wist heel veel andere dingen ook niet. . En als ik het wist, wat zou ik moeten doen? Als ik het bijv. hier opschrijf, wordt het niet geloofd of uitgezocht door de krant. Zélfs als de VPRO daar een documentaire over maakt, gaat het stelen gewoon door. http://tiny.cc/oq0guw . en kijken de media de andere kant op.

in minimo dubio ne feceris
2.deel . De soevereine landen met hun diverse politieke uitkomsten in de parlementen en regeringen hebben blijkbaar in al hun achterkamertjes,stiekem dit plunderrecht als wetgever unaniem ooit eens beklonken. Alle 17 euro landen wijken qua pensioenen,AOW,en alle andere geldzaken en andere wetgeving vaak erg van elkaar af maar in dit geval waren zij blijkbaar op een gegeven moment toen de euro werd ingevoerd het met elkaar voor 100% eens, ook al kon ik het in geen euro document vinden.

http://www.trouw.nl/tr/nl/7964/Schuldencrisis/article/detail/3414531/2013/03/24/Wij-zijn-allemaal-verantwoordelijk.dhtml

Et toujours cette même question: qui fait quoi? qui est responsable de quoi? Où comment résoudre ce problème de la responsabilité et définir ce que veut dire être responsable? Tant que les responsables ne se feront pas entendre, nous resterons dans le flou du comment et du pourquoi. Pendant ce temps, la réflexion avance...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten