maandag 25 februari 2013

Sommes-nous d'accord?...

Betalen met mobiel start in Leiden

Mobiel internetten Internet Society / Flickr / Creative Commons 2.0 by-nc-sa

Toegevoegd: woensdag 20 feb 2013, 09:26
Update: woensdag 20 feb 2013, 09:36

Deze zomer starten de banken met de introductie van betalen met de mobiele telefoon. In Leiden wordt het systeem als eerste ingevoerd.

Bij winkels en horecagelegenheden in het centrum van Leiden kunnen consumenten dan afrekenen met mobiele telefoons die een zogeheten NFC-chip hebben. Steeds meer smartphones hebben zo'n chip. Klanten hoeven hun telefoon alleen even voor een betaalautomaat te houden. Bedragen onder de 25 euro worden direct afgeschreven, voor bedragen boven de 25 euro moet nog wel een pincode worden ingetoetst.

ABN Amro, ING en Rabobank werken voor de proef in Leiden samen met KPN en Mastercard. Zo'n duizend klanten van een van de drie banken, die ook een mobieltje van KPN hebben, kunnen meedoen. Vanaf eind 2013, begin 2014 wordt mobiel betalen stapsgewijs in de rest van het land ingevoerd.

A mettre au chapitre paiements par téléphone mobile ou comment le progrès continue sa marche (forcée)... Là aussi, la question est donc: sommes-nous d'accord?... Et devons-nous contacter les banques?...

http://nos.nl/artikel/476204-betalen-met-mobiel-start-in-leiden.html

http://nl.wikipedia.org/wiki/Mobiele_telefoon
http://fr.wikipedia.org/wiki/T%C3%A9l%C3%A9phone_mobile
http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_phone

Pourrait-on nous contraindre à acheter un téléphone mobile? Qu'en pensent les philosophes?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten