dinsdag 18 juli 2017

Parlementaire enquêtecommissie opsporingsmethoden, 1994...

https://nl.wikipedia.org/wiki/Parlementaire_enquêtecommissie_opsporingsmethoden:

[...]

Kernstaf van de enquêtecommissie:

Erwin Muller, secretaris
Nicolle Coenen, griffier
Ybo Buruma, lid

[...]

Rapport

De enquêtecommissie bracht op 1 februari 1996 haar rapport aan de Tweede Kamer uit. Het rapport - dat 5500 pagina's beslaat - wordt vergezeld van in totaal 11 bijlagen waarin o.a. alle verhoren en deelonderzoeken zijn opgenomen. De voornaamste conclusie van de enquête was dat er sprake was van een crisis in de opsporing. Deze crisis kende drie elementen:
Ontbrekende normen. De commissie constateerde dat er een gebrek was aan een adequate normstelling voor het optreden van politie en justitie tegen de georganiseerde criminaliteit. Er werd door de wetgever maar ook door de rechter naar het oordeel van de commissie te veel ruimte gelaten voor politie en justitie.
Een niet goed functionerende organisatie van de opsporing als gevolg van onduidelijke besluitvorming over wie nu waarvoor verantwoordelijk was. De bevoegdheden en verantwoordelijkheden van betrokkenen bij de opsporing in Nederland waren diffuus volgens de commissie.
Problemen in de gezagsverhoudingen. Hoewel expliciet is geregeld dat het Openbaar Ministerie het gezag over de opsporing heeft bleek dit in de praktijk van de opsporing nog niet vanzelfsprekend.

[...]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Klaas_de_Vries_(PvdA):

[...]

Klaas de Vries was in de periode 1 juni 2009 tot en met 10 oktober 2012 bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij kreeg de leeropdracht 'De praktijk en cultuur van het Nederlandse parlement'.

[...]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ministerie_van_Binnenlandse_Zaken_en_Koninkrijksrelaties

http://www.elsevierweekblad.nl/Dossiers/achtergrond/2007/4/De-honderd-van-Balkenende-ELSEVIER

https://fr.wikipedia.org/wiki/Transparence_démocratique

Retour au tout début des années 2000. C'est Ronald Plasterk du cabinet démissionnaire qui pourrait eXpliquer comment fonctionne le parlement. Expliquer les choses auX citoyens qui s'intéressent un peu à la vie politique du pays et du BénéluX en général... depuis les années 80. Jan-Peter Balkenende pourrait également participer et Wim Kok aussi, même Ruud Lubbers qui souligna à l'époque que la base sociétale était très importante dans une société démocratique et RESPECTÉE.

Les avocats peuvent étudier à Nijmegen, encore une histoire de famille.

D'après certains rapports, on ne pourrait pas vendre n'importe quels produits litigieuX, voire illicites,voire pouvant endommager la santé morale, mentale et physique des consommateurs. Ce qui est logique et que tout juriste et magistrat comprend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten