dinsdag 9 april 2013

Et les commentaires...


43 reacties

JanvanD.
Bolkestein heeft helemaal niet als eerste het debat over de multiculturele samenleving aangezwengeld. Die eer komt Hans Janmaat toe. Maar Janmaat praatte niet met een hete aardappel in de mond, was geen charismatisch type en kan geen credits van Von der Dunk verwachten. Ik maak me sterk dat Von der Dunk de aanslag op de CD in Kedichem destijds heeft toegejuicht. Misschien moeten mensen die toen zo in hun nopjes waren hierover eens rekenschap afleggen.




08/04/13 10:54
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
geen naam
Ik vind dat er veel te veel en veel te snel gedweept wordt tegenwoordig. Iedereen die iets eigenwijs zegt (altijd welkom trouwens)of vaak in de media weet te verkeren, wrodt gelijk zo ongeveer aanbeden. Waar is het gezond verstand gebleven? En die verheerlijking van het Kon. Huis neemt belachelijke proporties aan.




08/04/13 10:49
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
bnccjc10
Helemaal gelijk. En Bolkje begint ook steeds meer door de mand te vallen met zijn vasthoudendheid aan genoemde neo-liberale waarden. Tijd om hem nu maar eindelijk eens te gaan negeren! Stuur hem dus definitief met pensioen!




08/04/13 10:31
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
breedbekprion
vervolg: het geen meteen aantoont waar Bolk zelf hopeloos faalt als zogenaamd denker: het compleet negeren van een probleem als klimaatproblematiek, ondanks de enorme wetenschappelijke consensus die er op dat gebied heerst. Bolk toont hiermee aan de wetenschap te minachten, en slechts selectief te vissen met zijn belezenheid: enkel de eigen stokpaardjes worden bereden.




08/04/13 09:00
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
breedbekprion
Een van de auteurs van het genoemde artikel is Rene Leegte. Juist, dat enorme VVD-licht dat er nog niet zo lang geleden voor pleitte om het KNMI op te doeken omdat ze als wetenschappelijk instituut stellingen verkondigde over klimaatverandering die de PVV-gedoogpartner voor het hoofd zouden kunnen stoten. Het is wel erg saillant dat iemand die zulke meningen met droge ogen verkondigd het woord "denker" nog in een tekst durft te plaatsen.




08/04/13 08:55
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
Jonggrijs
Voor Bolkenstein de plumo,,,voor veel andere VVd ers hamer en beitel. . Vvd is een oud gebouw dat niet gerenoveerd maar gesloopt moet worden. . En wel heel snel,,,




08/04/13 08:14
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
SVooruit
De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Volgens Thomas deugen voor Bolkestein linksen niet. Voor Thomas deugen anderen dan linksen niet. Daar moeten dan vervolgens wat inhoudelijke argumenten bij gezocht worden. Tot sint juttemis. Want deugen zullen de "rechtsen" nooit voor Thomas. Dus hoort hij die boodschappers nooit.




08/04/13 08:13
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
pinosje
Haha, nou aan een heiligverklaring en bijna zaligverklaring denk ik meer aan Beatrix. . Je moet nooit overdrijven, en Bolkestein heeft ook z''n zwakken punten. Mij valt de overdreven euforie over Beatrix meer op. Het was in den beginne een eigenwijze bekakte afstandelijke vrouw.Die wat meer rimpels heeft en wat milder lijkt geworden. De verering van showbizfiguur Maxima gaat door, straks vloeien er weer tranen, wel duur betaald!




08/04/13 08:07
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
maurice112
mooi stuk meneer vd Dunk! met plezier gelezen en helemaal mee eens. ooit was ik zo'n postbezorger bij ptt post, toen nog. En ondanks dat we we winst maakten, goed werk afleverden, keihard werkten, moest er geprivatiseerd worden. En zie nu......zomaar een voorbeeld vd marktwerking. Noem het maar markt, hoezo werking?




08/04/13 07:24
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
Professor Plano
De immer selectief verontwaardigde schijnheiligen winden zich weer eens op over de heiligverklaring van andere heiligen, vooral als deze "ketters" niet tot hun eigen parochie behoren..




08/04/13 06:44
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
FMMH
Beter is de vraag te stellen, als volgt: Wie maakt in de wereld de dienst uit? De 5% burgers met 80% van al het geld en 80% grip op de media en de economie, óf de 95% burgers, met weinig geld en als gemakkelijke speelbal van de voornoemde 5%. Dáár gaat het om! Gewis geen geringe opdracht voor de sociaal democratie!




08/04/13 03:46
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
FMMH
@DeStalenGeneraal..Zo is het! Waar blijft de onvervalste linkse stem? Gedumpt door W. Kok, W. Bos, Gerhard Schröder c.s., maar nog steeds levend bij personen als Helmuth Schmidt, Paul Krugman e.a. Het neoliberalisme is momenteel in het eigen moeras gezakt doch heeft nog biljoenen veilig in o.a Kaaiman. Aub geen gekneuter meer over allerlei bijzaken als door de SP, maar eindelijk eens over hoofdzaken, over wie nu de dienst uit maakt in de wereld, het grote geld of de democratische meerderheid!




08/04/13 02:35
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
peter-w
Precies Hr von der Dunk: De Erik Staals, de Graaiman Groeninks en de Sjoerd van Keulens zijn ook de produkten en kinderen van Bolkestein. De ontmanteling van de degelijke controle op de financiele markten en de rampen die daaruit voortgekomen zijn ook de gevolgen van zijn denkbeelden. Als ik hem was zou ik maar niet al te trots zijn op de ellende die hij heeft achter gelaten.




08/04/13 00:32
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
Heerjansdammertje
Van A tot S mee eens (behalve dan over Turkije, dat naar mijn mening, indien het zich conformeert aan de spelregels, wel lid zou moeten kunnen worden).




07/04/13 23:25
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
annemien
@Wilm## Inderdaad het was Bolkestein die pleitte voor uitbreiding van de EU naar het oosten.En inderdaad hij heeft de eerste gastarbeiders welkom geheten.Dat is nog lang niet alles.Hij heeft zo'n beetje voor alles gepleit wat nu de crisis heeft veroorzaakt.Nu weer voor toelating van genvoedsel uit de VS.Gaat geheel voorbij aan alle nadelen.Tijd voor zijn pensioen. Uit de schijnwerpers als dat kan




07/04/13 22:36
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
hanness
Een zekere Obama werd tot president gekozen en dát feit al werd als een wonder beschouwd want hij werd meteen heilig verklaard: hij kreeg gelijk de Nobelprijs voor de Vrede. Ach, het is toch zo relatief allemaal. Van mij mogen ze u ook heilig verklaren, alleen al om uw voornaam.




07/04/13 20:58
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
New Morning
Bolkestein? Die verdiende toch in de jaren negentig lekker wat bij als commissaris van het farmaciebedrijf MSD? Via een briefje 'Beste Els' vroeg hij minister Els Borst om toelating van een medicijn tot het geneesmiddelenvergoedingssysteem. Hoezo, jarenlang onderzoek naar de werkzaamheid van een geneesmiddel? Nee, hoor, gewoon een beetje lobbyen! Zoals laatst zijn oproep voor versoepeling van voedselveiligheid om gentech voedsel uit Amerika te importeren. Monsanto? Nooit van gehoord!




07/04/13 19:30
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
gepe
Was het Bolkestein die de VS waarschuwde met hun soloactie tegen Irak?.... Dacht het niet, en zo zijn er vele voorbeelden. . . Denk dat B niet meer mee moet doen als lijsttrekker :)




07/04/13 18:55
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
kortdoordebocht
Thomas, het wordt tijd voor een nieuwe prijs voor politici. De FRITS BOLKESTEIN prijs. Deze prijs wordt na iedere kabinetsperiode uitgereikt aan de meest narcistische politicus van de afgelopen regeer periode. Niet strijden maar prijzen, de paradoxale aanpak. Door met hun artikel, zijn narcisme opnieuw te kietelen, hebben zijn trouwe medewerkers in lijn met zijn intellectuele geest gehandeld. Wie had dit beter kunnen doen!




07/04/13 18:39
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
snjaak
De kracht van het liberalisme ligt in het ambitieniveau van het individu. De Euro zal niet barsten doordat rabo bank, philips of kpn slecht beleid voert, maar doordat socialistische landen als Frankrijk, nederland en Spanje de overheid dermate hebben laten groeien, dat ieder initiatief van bedrijven en burgers door belastingen kapot wordt gemaakt. De hoge belastingen die nodig zijn omdat de overheid niet kan en wil snijden in eigen vlees, zijn debet aan de crises.




07/04/13 18:37


Willem-K
Op langere termijn wordt het belang van een politicus afgewogen aan de hand van de (belangrijke) problemen die hij of zij heeft opgelost. In dat licht is de Bolkestein verering wellicht een tijdsgebonden fenomeen, want mijn lijstje blijft akelig leeg. Bijdragen aan het vermijden van de crisis? Verminderen van spanningen door onvermijdelijke migratie? Bijdrage aan oplossing van ernstige milieuvraastukken. Allemaal nul. Maar ook aan versterking van de economie is er geen bijdrage.




07/04/13 18:25
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
DeStalenGeneraal
Bolkestein is niet slim genoeg voor zelf reflectie, wacht daar niet op. Hij ging van Shell-compound naar Shell-compound, en in zo'n ivoren toren zag ie natuurlijk niets van de werkelijke schade die Shell nu nog aanricht: . TWEE Arctische Shell schepen zijn gestrand in het Noordpool gebied waar ze naar olie zochten. Zelfs de pro-business Amerikanen hebben nu toch maar Justitie ingeschakeld en Shell beschuldigd van grove nalatigheid. Laten we dat met Bolkie ook maar doen.




07/04/13 17:24
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
JanTump
Dit artikel zal geen enkele indruk maken op Bolkestein. Elke schimpscheut van Thomas en andere linkse criticasters speldt hij als een ereteken op zijn revers. Dat is de VVD eigen. Nu moet de VVD in het landsbelang samenwerken met de PvdA. Rutte toont meer geestelijke moed en verantwoordelijkheid dan Bolkestein ooit heeft opgebracht. De VVD staat nu voor de keuze tussen de geestelijke moed en verantwoordelijkheid van Rutte, óf het gemakkelijke, en in wezen kleinzielige eigenbelang van Bolkestein.




07/04/13 17:13
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
DeStalenGeneraal
TVVD staat op gelijke voet met Bill Maher, Keith Olbermann en Paul Krugman: een onvervalste stem voor links gedachtengoed dat we abusievelijk hebben gedumpt voor al dat domme marktdenken. Marktdenken dat in veel, zo niet alle gevallen NIET tot een transparante markt leidde maar tot monopolieen en oligopolies die vooral op deregulatie neerkwamen, omdat het dan makkelijker is de burger te bestelen: Niemand controleert je immers!




07/04/13 17:04
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
hoogstverdacht
Bolkestijn was de staatssecretaris van economische zaken die er alles aan deed om te zorgen dat de levering van de gronstoffen voor gifgas aan Saddam Hoessein doorgang konden vinden, terwijl reeds bekend was dat deze gifgassen inzette in de oorlog tegen Iran. En -anders dan van Anraath- een strafrechtelijke veroordeling misliep, omdat de daarvoor noodzekelijke wetgeving ontbrak. Een gifgas-bankier avant la lettre dus.




07/04/13 16:45
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
Kees Bruin
Prima stuk van Van der Dunk! Bolkestein heeft, terecht, veel kritiek gehad op het communisme, maar was altijd stekeblind voor de wandaden van het westerse kapitalisme en de puinhoop die het neoliberalisme heeft aangericht. In feite is het laatste gewoon het spiegelbeeld van het communisme, een even blinde als domme ideologie. Nee, Bolkestein is voor mij vooral de man van de splinter en de balk geworden.




07/04/13 16:21
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
LuiTuig
Bolkestein is zeker geen bestuurder van onbesproken gedrag, maar zijn gedachten - en hun gewicht in het publieke debat - maken hem zeker één van de meest vooraanstaande Nederlandse intellectuelen van deze eeuw. De opmerking dat hij cultuurrelativistisch moet denken voordat hij zich een denker van formaat mag noemen, sluit geweldig aan bij de kritiek die links uit de intellectuele rechtse hoek heeft gekregen. Von der Dunk, uw benadering is geen natuurwet!




07/04/13 15:43
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
JanvanD.
Bolkesteins pleidooien voor het verantwoording afleggen door linkse politici voor steun aan het communisme is ook kolderiek. Steun aan dissidente bewegingen in het oostblok werd altijd aangemoedigd door links en kreeg altijd tegenwerking van rechts, zoals Bolkesteins VVD. Dan moest er opeens worden gedacht aan de handelsbelangen.




07/04/13 15:21
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
Joseph Greentree
Hulde!




07/04/13 15:03
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
Impeccable
Er is niets mis met het neo-liberale gedachten goed, dat weet u toch? Als het mis gaat, dan is het 'de markt' of de 'toezichthouder' die haar taak niet goed uitvoerde. Waarna het kopstuk van de toezichthouder voor de media op het matje moet komen en de falende directeur onherkenbaar met vertrekregeling exit gaat. De genen die zich moreel verantwoordelijk voelen dragen een grotere last dan de moraallozen. Het wordt tijd dat toezichthouders harder aan jasjes trekken ipv achteraf excuseren.




07/04/13 14:50
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
Elydewaal
Precies meneer Von Der Dunk . Het doet mij dan ook pijn te moeten zien hoe goed uw PVDA het kan vinden met de partij welke deze Bolkestijn's gedachtengoed zo zeer aanhangt.




07/04/13 14:49
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
BoneDaddy
Wat mij gestoord heeft aan het bolkestein-verheerlijkende VK commentaar waaraan TvdD refereert, is dat de politieke 'take no prisoners' stijl van Bolkestein daarin geroemd wordt. Afgezien van het feit dat Bolkestein als het er echt op aankomt daar heel laf vanaf stapt zoals TvdD hierboven ook al constateert, verbaast het me dat die andere rechtse dolle stier die we kennen, Wilders, daar [terecht] WEL voor op de vingers getikt wordt. Waarom dan deze dubbele standaard hanteren voor Bolkestein?




07/04/13 14:47
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
MarkHuisman
Ik weet niet of Bolkestein in een 'geestelijke cocon' leefde. Hij had als hoge pief bij Shell nu eenmaal andere belangen dan de bevolking van 3e wereldlanden. Bij de dood van Soeharto 5 jaar geleden, prees hij de Indonesische dictator nog omdat die 'rust en stabiliteit' had gebracht. Dat zegt genoeg. 1 tot 3 miljoen doden heet bij Bolkestein: rust en stabiliteit. Wie wil weten hoe die rust en stabiliteit tot stand kwam moet de prachtfilm "The Act of Killing" gaan zien.




07/04/13 14:42
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
Nadenker
Een zeer terechte column ! Chapeau Thomas !




07/04/13 14:41
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
ir. Hans R. van der Woude
Sympathiek en uitdagend. Dit kan Bolkestein niet onbeantwoord laten.




07/04/13 14:35
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
hminkema
Von der Dunk "wil niks afdoen aan Bolkesteins rol bij doorbreken van het taboe op de multiculturele problematiek". Ik wel. Want Bolkestein kwam daar pas mee toen zijn partij in de oppositie zat. De VVD is, samen met het CDA, hoofdverantwoordelijk voor de massaimmigratie van zwakopgeleide arbeiders vanaf eind jaren '50 tot aan Bolkesteins aantreden in 1990. Al die tijd hebben Bolkestein en zijn partij het integratieprobleem genegeerd. Precies tot hij er politiek mee wilde scoren. De opportunist.




07/04/13 14:30
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
Wilm##
Twee opmerkingen: was het niet Bolkestijn die zich zo inspande om relatief snel de EU uit te breiden naar het Oosten, met alle voor- en nadelen van dien, en waren het ook niet juist zijn liberale vrienden cq werkgevers die de eerste golf aan gastarbeiders naar ons land hebben gehaald? En dan later de gevolgen in de schoenen van "de socialisten" schuiven. Een paar voorbeelden van met twee maten meten. Niet bepaald intellectueel.




07/04/13 14:26
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
De Vlier
Het was niet Bolkestein, maar de SP, die als eerste het debat over de multiculturele samenleving aanzwengelde. Met de wens, taalverwerving verplicht te stellen, op straffe van uitwijzing met een riante som om elders een goede toekomst op te bouwen. Bolkestein smoorde dat voorstel in de kiem door het suggestief te vergelijken met Nazi-methoden.




07/04/13 14:22
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
thveenlaag
In zijn hoogtijdagen bestond er een soort symbiose tussen Bolkestein en de Volkskrant die ervoor zorgde dat er voortdurend een of ander aandachttrekkend debat gevoerd werd. Je kon het beschouwen het als een soort het circus van de Bolk & de Volk, en wederzijdse waardering achteraf is goed voorstelbaar.




07/04/13 14:20
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
pk49
helemaal mee eens,Thomas! Goed stuk. Vooral de privatiserings-proces die aan de bron ligt van veel van de huidige ellende mag hem zwaar worden aangerekend.




07/04/13 14:19
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
Robbie O
Ik vind uw repliek op deze 'van dik hout' man behoorlijk vriendelijk. De man zat in de snoepwinkel anderen te vertellen dat zij niet mogen snoepen. De man kaart problemen aan om dan snel weg te rennen. Zonder deze VVD papa was er geen Trots op Nederland geweest, ook geen pvv. Dan nog liever lokhead Wiegel, me Dunkt.




07/04/13 14:10
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
shadowww
Nou beste meneer van der Dunk. Als het aan personen zoals u had gelegen, en dat zijn er nog al wat, was er nooit eens een probleem geweest. Marokkanenprobleem? Neuhh! Multicultureel probleem? Neuhh! En dat Bolkestijn zwart-wit denken wordt verweten, kan ik met net zo goed naar van der Dunk wijzen. Hij doet zelf niks anders.




07/04/13 14:00
Beledigend? Ongepast? Meld het ons. .
Giordano Bruno
Waar we ook op wachten, is het boek dat Thomas von der Dunk, of één van zijn genoten uit de groep der intelligentsia, zou moeten schrijven over de nadelige gevolgen van ongeselecteerde immigratie. De ketting-immigratie die ten grondslag ligt aan de allochtone immigratie. Een besef waaraan Frits Bolkestein tenminste wél een positieve bijdrage heeft geleverd.


dossier
Thomas von der Dunk

Lees het volledig dossier »
.
Meer over
Thomas von der Dunk
Von der Dunk: 'De stuitende belastingmoraal van de VVD'
'Onze nationalistische motieven staan snelle Europese integratie in de weg'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten