woensdag 28 maart 2018

Autre chose, la délicate question de l'enseignement en Hollande: on appelle cela un dossier difficile...

[...]

De Europese School is in 2012 opgericht en groeide in vijf jaar tijd flink. 'Dat heeft allemaal te maken met Europese organisaties', verklaart Knoester. 'Door uitbreiding van instellingen als Europol en Eurojust groeit ook onze school.

In 2016 sloot het Aloysius College de deuren vanwege financiële problemen en de matige kwaliteit van het onderwijs. Momenteel gebruikt het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum het pand als noodlocatie. 'In de zomer van 2018 komt het vrij en hopen wij erin te kunnen. Het ministerie moet nog toestemming geven, maar in principe is het zo goed als rond.'

[...]

in: https://www.omroepwest.nl/nieuws/3402972/Nieuwe-gebruiker-voor-pand-Aloysius-College

https://www.omroepwest.nl/nieuws/3297865/Van-Engelshoven-Aloysius-College-is-te-lang-zelfstandig-gebleven

La question de la Culture et de l'Education, voire même des écrans dans les écoles ou des médias, est une question qui revient régulièrement sur les bureauX des responsables: qu'en pensent les LibérauX? Faut-il revenir au XIXème siècle pour ce qui est de l'historiographie scolaire au BénéluX? Ou bien faut-il demander l'avis des amis français, voire belges? Les responsables à l'Education se posent des questions euX aussi: quelle harmonisation mettre en oeuvre pour les jeunes européens et leurs familles? Big question.

Autre chose, un retour en 2012, une annonce néerlandophone dans de Volkskrant dont l'identité est bien connue, l'éthique aussi, le propriétaire également, c'est Christian van Thillo depuis la Belgique flamande: qui fait quoi en Belgique flamande? Une impression sur l'Education néerlandaise, une perspective back in 2012:

"Het Aloysius College in het statige Benoordenhout in Den Haag is een katholieke scholengemeenschaap voor mavo/havo. vwo met een unieke, innovatieve afdeling voor hoogbegaafden en een grote, goed draaiende mavo afdeling. Het reguliere havo en vwo trekken de laatste jaren minder brugklassers. De gevarieerde populatie van leerlingen en medewerkers illustreert het stadse karakter van de school.

De school is één van de laatste éénpitters in de stad (?) en heeft een betrokken schoolbestuur. De directie bestaat uit een rector en een directeur bedrijfsvoering: samen met vier afdelingsleiders vormen zij het managementteam.

Wie wordt de doelgerichte rector - verbindend, strategisch en organisatorisch sterk?

De rector legt verantwoording af aan het bestuur en is integraal verantwoordelijk voor de school.

Summun.nu _ kwaliteit in werving, research & selectie - voor leidinggevenden en bestuurders in het onderwijs - Parcours.

www.aloysiuscollege.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten