donderdag 27 oktober 2016

Pour la DG-Connect et le ministère à l'Education, à la Culture et auX Sciences... Un billet du 10 janvier 2014... en remerciant le lecteur...

Retour sur la game industrie avec quelques commentaires...



http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5288/Onderwijs/article/detail/3572714/2014/01/07/Waarom-doen-we-niets-aan-de-gameverslaving-van-tieners.dhtml

Kinderen zijn de dupe van commerciële uitbuiting, w.o. ernstig geweld op t.v., in video 'spelletjes' en op internet. 'Vroeg geleerd is oud gedaan'- toch! Nederland is goed op weg even gewelddadig te worden als de USA - dé top exporteur van allerlei geweld. Dat Burgemeester van de Laan militairen inzet in A'dam Noord - zegt dat, de getraumatiseerde juwelier op t.v. zegt dat, etc. weer auto's in de fik, ect. (Godeliefje)

Goed artikel maar ik vrees dat het toch vooral aan de ouders is om hier bij te sturen. Je dient je kind bij te brengen dat andere zaken ook belangrijk zijn naast de computer. Als ouder moet je dan zelf ook het goed voorbeeld geven en achter het scherm vandaan komen. Kinderen zijn inderdaad wijzer dan wij denken en doen ook graag dingen buiten maar als ouder moet je dit wel stimuleren en niet verwachten dat de overheid het wel weer oplost. Een goede wereld begint bij jezelf... (ab30)

Naar analogie van de bestrijding van(verslaving)problematiek rond andere onderwerpen was te voorzien dat een verbod op computergames bepleit zou worden. En ja hoor, een verbod op 18+ spellen wordt bepleit. Vergelijkbaar met een pleidooi voor een verbod op illegaal vuurwerk. In NL weigeren we problemen bij de wortel aan te pakken en komen we met lapmiddelen die andere gebruikers treffen maar de probleemgroep niet raken omdat die toch wel een manier vinden om te doen wat ze al deden. Ziek! (aillanieli)

Dank voor dit artikel over gameverslaving. Het is goed dat hier eens aandacht voor is. Wel verbaast het me om zoveel kattige en negatieve reacties te lezen. Zijn dat soms ook computerjunks? Lieden die zelf altijd met een i-phone in de weer zijn of achter een computer hangen, zullen niet snel in de gaten hebben wat er met de jongeren aan de hand is, of het probleem ontkennen. Zakken op school is slechts een klein gevolg. Denkt men soms dat gamers straks de wereld kunnen leiden? Ik dacht het niet. (canadienne)

Het echte probleem zijn mensen als ze ouder worden en denken dat alles vroeger beter was. U weet wel, die tijd van voor de videogames, toen hooligans en krakers op de politie inramden, of van voor de tv, toen men massaal achter totalitaire leiders aanliep, of de tijd van voor de film toen mensen massaal de hele derde wereld onder de knoet bracht. Nee, toen was het allemaal veel beter.... (Abelard)

Waar bemoeit de overheid zich toch mee. Het is de taak van de ouders om te zorgen dat hun kind goed opgevoed wordt. We zijn toch geen dictatuur? De meeste ouders zijn heel goed in staat te bepalen wat hun kind wel of niet mag. Rotte appelen hou je altijd. (chriss29)

Mijn zoon (21) is totaal verslaafd aan comp games.. Wordt nix meer met hem.. Enfin, vrede mee.. Net een kind met een speeltje.. Geen kind aan.. Nog altijd beter (denk ik maar..) dan heroine, bier/alcohol/wiet/ speed/intenetporn etc. Hopelijk trekt hj zich (net als paps)aan zijn eigen haren uit het moerasz.. Doeiii (Flipflop)

Ik was 1e-graads docent, maar heb het onderwijs verlaten, omdat het schoolsysteem niet deugt. Het is gebaseerd op gehoorzaamheid en reproductie. Totaal niet efficiënt en een grote verspilling van ieders tijd. Geen wonder dat kinderen afhaken en via internet zelf bepalen wat ze willen leren. Onze kinderen EN WIJ ZELF OOK, spelen graag en daar leren we heel veel van.Ferry Haan: Ga met je leerlingen in gesprek en luister naar ze. Kinderen zijn veel wijzer dan je denkt. Of oordeel je liever? (Kik de jong)

Als Game Designer kan ik vertellen dat dit artikel op vele fronten de plank mis slaat! . . Games worden hier ten allereerste flink generaliseert tot 1 genre. We vergeten weer dat edugames en applied gaming ook nog bestaat. . Het is en blijft de verantwoordelijkheid van de ouders die hun kinderen eens flink de waarheid moeten zeggen en de games moeten gewoon die PEGI sticker op de doos. . Er wordt heel goed nagedacht over de welzijn van de gamers. Game-studenten moeten hier een essay over schrijven. (Harrkyotiej)

Mensen worden geestelijk ook veel luier met al die afleiding troep van vandaag de dag.Mensen worden zo meer en meer een bespeelbare meute,kudde beter gezegd door uiteindelijk ook weer politieke systeem ontwikkelingen...slaap zacht,Brussel is taking over en over een paar verder jaar Big Brother...New World Order...speel gerust verder en denk vooral niet zelfstandig na,en leef en consumeer vooral zo hoe de reclamewereld U verloochend...eeeeeh wat zeg ik nu? U voor doet hoe te leven... (Ja ja eh eh)

@Paalva05 idd zeer geloofwaardig, en dat gewatsapp de hele tijd,ik zeg altijd tegen die pubers je gebruikt een technisch apparaat,maar in feite sta je de hele tijd uit je nek te kletsen,en ondertussen tikt het ''levens program'' voort . Sociale taken thuis en school . Kostbare tijd wordt gewoonweg vergooid! LETTERLIJK,en de groef in de Ziel waardin zo een onnodige levens onzin naald rondjes op draait wordt almaar gewoonte,en bepaalde gewoonten maken een mens echt minder waardig voor zicch zelf. (Ja ja eh eh)

Het wordt tijd dat wij als ouders onze ogen openen. Experts binnen de verslavingszorg maken zich grote zorgen over de groei van gameverslaving bij, inderdaad, met name jongens. Wel erg makkelijk om dit weg te lachen of te doen alsof de overheid geen taak heeft in het beter voorlichten van ouders! We willen allemaal graag kinderen die gelukkig zijn en goed deel kunnen nemen aan de samenleving. Zorg- en opleidingskosten komen tot slot ook voor rekening van ons alle. (MevrouwVanDam)

Verbieden die handel, dat lost alle problemen op. (Tenred)

Ik vind het een nogal gereformeerd artikel - een samenleving lost zijn problemen niet op door ze via de makkelijke, luie en betuttelende weg der verboden uit de weg te gaan. Nederland¿s ouders moeten de uitdaging aangaan om hun kinderen te laten zien dat het werkelijke leven meer de moeite waard is dan de online virtuele wereld. (maartijn13)

Terecht dat er aandacht wordt gevraagd voor gameverslaving van jongeren. De voorgestelde maatregelen zie ik minder zitten. . . Het is in de eerste plaats een falen van de opvoeders, wat ik lees in dit stuk. Als brugklassers van hun ouders echt urenlang GTAV mogen spelen, moeten die ouders maar eens bewust worden gemaakt van de nadelige kanten daarvan. . . Het begint met voorlichting en bewustwording. En dat tieners geen zin hebben om te sporten op een club die wordt bevolkt door 35+, snap ik wel.(Brii)

@noalternative @fred1967 e.a. . Ik heb zo'n zoon en ik maak mij wel degelijk zorgen. Niet om de games die hij speelt, die zijn redelijk oke, maar puur om de speeltijd. Hij is inderdaad al een niveau op school gezakt en de onvoldoendes nemen al weer toe. Hoe beperk je de speeltijd van een 15-jarige als hij ook al zijn schoolwerk op zijn laptop doet? Er naast gaan zitten? Geen optie. Bovenstaande suggesties lijken me ook heilloos, maar ik vind het een heel lastig probleem. (paalva05)

Tuurlijk, laten we weer eens iets verbieden...de overheid als pappie en mammie, omdat de echte ouders zelf te druk zijn met hun fulltime baan, smartphone, vakanties en vrienden... . Het wordt eens tijd dat we gaan nadenken over onze samenleving, want blijkbaar kunnen we niet meer normaal vuurwerk afsteken, gamen, een drankje doen, etc...waar gaan we in godsnaam heen in dit land! (jelp)

Met de door hem voorgestelde maatregelen ben ik het niet eens, maar verder een zinnig artikel. De Haan is echter vergeten te vermelden dat behalve dat -inactief- lang Gamen ervoor zorgt dat je 's avonds fysiek niet meer moe bent, je hersenen ook nog door het 'blauw licht' wat door beeldschermen wordt verspreid extra actief blijven. Dit veroorzaakt ook nog eens extra slapeloosheid. Check de vele artikelen via Google, met de zoektermen 'slapeloosheid & blauw licht'. (zeikmeiker)

Misschien zouden docenten landelijk eens een dag moeten staken!! . Puur om een statement te maken betreffende negatieve invloeden van buiten af die de docent en het onderwijs belemmert om volwaardig,maar vooral menswaardig contact met het kind in de weg staan,en die lessen negatief beïnvloed,i.p.v almaar lopen slikken en accepteren dat zoveel onbelangrijke zaken zoveel negatieve invloed kan hebben... (Ja ja eh eh)

In verschillende dagbladen worden hele artikelen geschreven over games. En dat soort dingen is het enige wat door de jeugd gelezen wordt, plus over popmuziek en aanverwante artikelen. Sommige van die 'journalisten' zijn zelfs verslaafd aan het bekijken van games. En dat brengen ze over op de jeugd. Verbieden heeft geen zin. Dus wat minder berichtgeving over games. De meeste games zijn bovendien erg gewelddadig. En dat vertaalt zich ook weer naar het dagelijkse leven, denk aan de kopschoppers. (InspecteurGrand)

Meneer de Haan heeft vast geen kinderen want dan zou hij deze opinie wel anders verwoord hebben en niet de schuld bij de kinderen hebben neer gelegd. De verandwoording ligt hier bij de ouders. (Fred1967)

Zodra grote spellen op de smartphone en tablet gespeeld gaan worden zullen we, ook buitenshuis, ondervinden dat het zo niet langer kan. . . De techniek laat niet lang meer op zich wachten! (Johaness@)

Het probleem zit bij de ouders, niet bij de kinderen. Mijnheer de econoom zou moeten onderkennen dat de huidige economie het veel ouders doet verplichten beiden een baan te hebben; geen tijd meer voor de kinderen, geen toezicht meer, geen opvoeding meer. En een tijdslot? Misschien handig voor die kinderen, maar ik als 28-jarige fulltime werkende wil ook wel eens een gehele zaterdag achter de XBOX zitten. Dan heb ik absoluut geen behoefte aan een betuttelnde onderbrekning. (ChOk3r)

Ik kom vaak tot de conclusie dat je met jongens in de klas gewoon helemaal NIKS meer kan beginnen. De meiden doen nog hun best, de jongens boeit gewoon niks meer. Ze zijn telefoon/game verslaafd, later raken ze aan de dope of drank. Een basisvaardigheid als leesbaar schrijven bezitten ze ook niet meer, het interesseert ze niets. Stoer doen, petjes op, van die rap-negermuziek, beetje blowen, scooters, gore praatjes en denken dat Koning van de Jungle zijn. Jongens raken we gewoon allemaal kwijt. (rechts-is-beter)

De meeste games zijn oorlogsspelletjes, ik zie soms kinderen hiemee aan de gang, De speler wint altijd, iedereen woordt neergeschoten maar hij/zij overleeft alles . Ik snap niet hoe teieners zo bezeten kunnen zijn van dit soort spellen . Kijken ze nooit naar het nieuws? (baron von habenichts)

Etc,etc,etc.

in: http://leblogdelaneezelblog.blogspot.nl/2014/01/retour-sur-la-game-industrie-avec.html

Ce billet est remis à l'attention de Mark Rutte et de Neelie Kroes, et des Princes qui ont travaillé avec euX, même à l'attention de la ministre Jet Bussemaker et des responsables dans l'enseignement, Kennisnet et Paul Rosemöller des magasins V&D qui ont fermé afin de mieuX enrichir les plus GROS actionnaires. Même les MarXistes quand papa était très riche à l'époque et qui maintenant, c'est un directeur de lycée qui en parla, c'est pour ça, se sont gentiment reconvertis dans l'enseignement secondaire. Les intéressés travaillant ou venant de Kennisnet.nl, au ministère à l'Education et à la Culture, même les secrétaires, et les actionnaires, ceuX qui attendent avec impatience de prendre leur retraite, alors que d'autres comme l'ancien Commissaire européen à la Concurrence ne la prendront jamais: à 75 ans, elle continue de travailler pour les starts-up, les banques Bank of America/Merrill Lynch, Uber, Salesforce, the Open Data Institute.

Cette plateforme GOOGLE invite madame Neelie Kroes avec les Princes à rencontrer convivialement la société des internautes, des citoyens qui essaient d'être intègres et responsables, critiques aussi, engagés dans les grands enjeuX du moment, à La Haye, au Palais de la PaiX. A l'arbitrage ou dans la bibliothèque juridique. Ce sont les entrepreneurs les plus riches du Web et de la société des affaires qui connait son éthique, et GOOGLE, avec Eric, Larry, Sergei Brin de Russie, Jared Cohen auX bonnes idees à Londres, qui financeront l'apéritif. Et la location de l'espace. L'idée est-elle bonne? Madame Kroes et les Princes d'Orange peuvent répondre en ligne. Cela ira plus vite. Quand les rois et les reines, Princes et Princesses AAA se décident à travailler enfin pour l'intérêt général en Europe. Cela fait quoi? La reine MaXima est quant à elle voir ce qui se fait en Argentine, car la presse rapportait l'autre jour que le pays va mal. La Cour penale internationale pourrait même donner son avis. Même sur la presse qui transporte de la violence, du discours de haine, du seXisme et de la pornographie et qui les vend auX lecteurs critiques. Le rédacteur Cees van der Laan de Trouw.nl ou Sylvain Ephimenco d'Algérie avec des conneXions ukrainiennes peuvent vouloir commenter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten