zaterdag 30 april 2016

Bibliotheek Vredespaleis... Des livres juridiques... Journées portes ouvertes...

Bibliotheek Vredespaleis

Bibliotheek Vredespaleis – In de voetsporen van …

Het Vredespaleis is het monument van de stad van vrede en recht. Het staat symbool voor wereldvrede. Binnen de poorten zijn het Internationaal Gerechtshof en het Permanent Hof van Arbitrage gevestigd, maar ook de grootste en oudste Bibliotheek op het gebied van internationaal recht. Bezoek de Bibliotheek tijdens de Internationale Open Deuren Dag op zondag 20 september en maak kennis met bekende personen die een grote bijdrage hebben geleverd aan de bibliotheek en het internationaal recht.

Het Vredespaleis werd in eerste instantie gebouwd om het Permanent Hof van Arbitrage te huisvesten (tussen 1907 – 1913), maar voor de weldoener Andrew Carnegie, die geld beschikbaar stelde voor de bouw van een Vredespaleis, was het stichten van een Bibliotheek op het gebied van internationaal recht minstens zo belangrijk. Het belang van de Bibliotheek, toegankelijk voor iedereen, werd dan ook vanaf de eerste plannen benadrukt.

De Bibliotheek van het Vredespaleis is vandaag de dag een van de grootste bibliotheken op het gebied van internationaal publiek – en privaatrecht. Daarnaast bezit zij ook een grote collectie boeken op het gebied van de internationale politiek en betrekkingen, Europees recht, en heeft zij een speciale collectie over de internationale vredesbeweging en Hugo de Groot. Tijdens de Internationale Open Deuren Dag heb je de kans om kennis te maken met deze speciale collectie. Treed in de voetsporen van Hugo de Groot, Tobias Asser, Bertha von Suttner en Andrew Carnegie en bekijk de oudste drukken!

Programma
Op zondag 20 september opent de Bibliotheek van het Vredespaleis haar deuren. Je kan je aanmelden voor een van de 4 rondleidingen van 45 minuten om 10.30 uur, 11.40 uur, 13.20 uur en 14.20 uur (max. 35 personen per rondleiding).

Tijdens deze rondleidingen krijg je informatie over de Bibliotheek zelf en over de bekende personen Hugo de Groot, Tobias Asser, Bertha von Suttner en Andrew Carnegie. In de oude leeszaal van de Bibliotheek draait een film over Hugo de Groot.

Taal: Nederlands, Engels, Frans

in: http://www.justpeacethehague.com/?festival=internationale-open-deuren-dag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten