vrijdag 23 juni 2017

L'industrie électronique a décidé de se moraliser: on ne vendra plus n'importe quoi auX enfants en Europe en tout cas... Mais aussi ailleurs dans la mondialisation des produits dits litigieuX et portant à controverse dans les chambres...

http://www.stralendkind.nl/gevaar_risico/straling_wifi.php#oz

http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/3523332/2013/10/08/Te-veel-paniek-over-kleuters-met-iPads?.dhtml

De commentaires en commentaires... Les commentaires... Un lecteur y revient, GOOGLe aussi:

sjaak
Onze dochter zit op het Lyceum in Amsterdam en de IPad kostte haar bijna een jaar na invoering dat het kan helpen in het onderwijs dat geloof ik maar alle randverschijnselen zijn funest zoals social media/spelletjes enz. Controle op misbruik is heel moeilijk want ze heeft de IPad steeds meer nodig en we weten niet of ze met haar huiswerk bezig is of iets anders heel frustrerend. Dus zeker niet alleen positieve geluiden.

09/10/13 09:04

GVerhoef
@Jee. 8/10 17u27 . Uw opmerking lijkt evident. Natuurlijk is dat handig dat dat ding kan vertellen hoe je there of their uitspreekt. De vraag is of dat ook zo fijn is in een klassensituatie. Naast 30 kinderen ook 30 sprekende iPads? Meer technische mogelijkheden zijn in een klas lang niet altijd een verbetering van de onderwijsomgeving, net als smartphones op een etentje met vrienden de onderlinge communicatie verstoren in plaats van verbeteren.


09/10/13 08:44

GVerhoef
Een naamsverandering van Driemaster naar Master Steve-school in Sneek, een verandering van Montessorischool naar iPadschool in Amstelveen, de term iPadschool, dit alles suggereert een centrale plek voor een gadget. Daar zou ieder verstandig mens bezwaar tegen moeten hebben. Dat kun je niet als paniek afdoen. Of bescheiden ICT gebruik zinvol is, is een geheel andere discussie, al sturen veel silicon valleygoeroes hun kinderen bewust naar een school zonder computers.


09/10/13 08:23

GVerhoef
Een opmerkelijke artikel van Hulshof. Uit contacten met hem ken ik hem als een onderwijskundige die kritisch is op allerlei ongefundeerde onderwijskundige stellingnames. Het artikel hier past niet in dat beeld. iPadscholen (alleen de naam al) zijn in rap tempo opgericht/overgenomen, ouders zijn vaak erg laat ingelicht en hebben nauwelijks zeggenschap gehad over de veranderde koers van hun zorgvuldig gekozen school. Dat daar een tegenbeweging ontstaat valt te prijzen.


09/10/13 08:10

NoFliesDaantje
WiFi-straling is erg slecht voor de ontwikkeling van geslachtscellen. Sinds het massale gebruik van de smartphone - die in de broekzak wordt gestopt vlakbij het scrotum, bijna altijd met WiFi aan - is de kwaliteit van het sperma drastisch gedaald. Ik kan het weten want ik werk zelf in het vak en de gevolgen zijn echt ronduit dramatisch! Op het LUMC mocht een onderzoeker een artikel over de desastreuze gevolgen van WiFi op de vruchtbaarheid van muizen niet publiceren na intens druk van bovenaf!


09/10/13 07:25

MariekeR
Inderdaad hebben kinderen allerlei activiteiten nodig. Daarom juist op school beter GEEN iPad, want daar zitten kinderen voor en na school, en in het weekend, vaak al onafgebroken op.


08/10/13 22:53

jrozen
Dat uitgerekend Maurice de hond de grote pleitbezorger van het ipad-onderwijs is lijkt me ook niet direct een aanbeveling...


08/10/13 22:21

Bernard Wijntuin
Geen mens zou het in zijn hoofd halen om leerkrachten te helpen bij de effectieve inzet van ruitjespapier in de klas, of een school op te richten waarin het gebruik van ruitjespapier centraal staat. Terwijl je daar toch heel nuttige dingen mee kunt doen in de klas. Waarom doen mensen dan wél al die moeite voor het inzetten van computers? Omdat met dat laatste veel meer geld te verdienen is dan met het aanbevelen van ruitjespapier. De kachel moet branden, ook bij "onderwijskundigen".


08/10/13 19:46

jrozen
De 'argumentatie' van de schrijver van dit artikel tegen de beweringen van Sieneke Goorhuis lijkt niet veel verder te reiken dan op iedere bewering te reageren met: 'nietes!' Erg veel onderbouwing kan ik in bovenstaand betoog niet ontdekken...


08/10/13 19:06

bloesem
Denkt niemand aan de straling (Wifi) waaraan de kleuters worden blootgesteld ??? Zie www.stralendkind.nl


08/10/13 18:19

Sisyphus Lacht
Citaat: 'Te veel paniek over kleuters met iPads.'- - Paniek? Paniek? Heeft iemand ergens paniek gezien? Een paniekerige kop, dat wel. Emo-taal.


08/10/13 18:02

Jee
Alleen al het feit dat kinderen met behulp van een iPad de uitspraak van een vreemde taal kan controleren is al positief.


08/10/13 17:27

engel
Niet zozeer dat de computer geïntroduceerd wordt in het onderwijs -te laat, laat dat duidelijk zijn, maar de wijze waarop: de manier De Hond. Dat heilige geloof van een nitwit op onderwijsgebied die alle andere vormen van onderwijs tot achterhaald, ineffectief en overbodig vindt en denkt dat sociale media = sociale contacten: te treurig voor woorden - zeg ik als sociaal-pedagoog. Het trial/error aspect van de pc is toegesneden op kinderen, maar bredere kennisverwerving is toch anders geregeld.


08/10/13 17:09

Casella
Orthopedagoge Goorhuis heeft gelijk, Direct veel dommer zal het kind niet worden . Maar kleuters moet je niet constant met iPads laten spelen. Kleuters moeten hollen, springen, buitelen, vallen en getroost worden. Kleuters moeten plakken, krassen, zingen en verhaaltjes worden voorgelezen ipv hun vingertje over een iPad te laten gaan. Snappen Onderwijskundige Casper Hulshof, Maurice en consorten dat dan niet? Is er sprake van een bijzonder belang of is het gewoon geen verstand van pedagogiek.


08/10/13 17:04

Luis
Een slecht artikel. In de presentatie van de Steve Jobsscholen tijdens het journaal kwam de meest relevante opmerkingen van een 8 jarige: dan hoef ik niet meer te schrijven... Waarmee hij precies de kern van het probleem aanstipte. Het leerproces is meer dan alleen cognifitef. Het draait ook om vaardigheden. Voor al diegenen die ondanks de onderwijsvernielingen nog Duits kunnen volgen: zoek op You Tube naar Manfred Spitzer. Dan ontdekt u zelf wat een geleuter dit is.


08/10/13 16:58

John1969
Het eens zo perfecte onderwijs is verkwanseld aan experimenten. Nog meer experimenteren lijken me niet de juiste weg.


08/10/13 15:54

Ninel
Cit.: ...'Als onderwijskundige ben ik voortdurend bezig met de vraag hoe we scholen en leerkrachten het best kunnen helpen bij het effectief inzetten van computers in de klas: ook bij jonge kinderen'... Hier is sprake van het spreekwoord: ...'Wiens brood men eet diens woord men spreekt'... Je helpt nu eenmaal niet graag je eigen baan om zeep. Onderwijs en onderwijzers hebben de laatste decennia juist geleden onder ongevraagde adviezen van onderwijskundigen en de 'onderwijsmanagersnomenclatuur'.


08/10/13 14:31

Bernard Wijntuin
Eerst roept Hulshof dat "niemand in onderwijsland de computer als doel stelt" en een paar zinnen later zegt hij dat in de Steven Jobs scholen "de I-pad centraal staat". Los van mijn mening dat in een goede school het leren lezen, schrijven en rekenen centraal zou moeten staan ontkracht hij zo zijn eigen uitspraak. Let ook op zijn voorlaatste alinea: hij is er constant mee bezig HOE de computer moet worden ingezet. Dat die computer ook wel eens NIET zou kunnen worden ingezet komt niet in hem op.


08/10/13 14:13

eldert
Verbijsterend hoe deze zogenaamde onderwijsdeskundige, breed internationaal erkend wetenschappelijk neurologisch onderzoek maar even terzijde schuift. . Misschien kan de onderwijsdeskundige zich beter gaan afvragen waarom ons onderwijs sinds alle vernieuwingsdrang waarover hij graag pocht, ineens zo sterk is afgenomen in kwaliteit. . Het is de arrogantie van dit soort pseudodeskundigen die ons onderwijs kapot hebben gemaakt.


08/10/13 13:40

Arnoud_S
Ben benieuwd of de auteur van dit artikel het boek Brain Rules for Babies wel eens heeft gelezen. Daarin wordt, naar aanleiding van hedendaags wetenschappelijk onderzoek, aangetoond wat nu precies de consequenties zijn van allerhande zaken op de hersenen van jonge kinderen. Zo ook overmatig tv- en computergebruik. Zo blijkt dat de Baby Einstein video's niets toevoegen aan de ontwikkeling van een kind. Verder staat het boek vol met zulk onderzoek en hoe het gebruikt kan worden in de opvoeding.


08/10/13 13:38


C'est un peit retour en arrière qui est proposé par GOOGLe à l'attention des géants et responsables de l'Internet bien gouverné: qui fait quoi? quelle bonne gouvernance faite d'un peu d'éthique... même dans le commerce international?

http://www.rathenau.nl/uploads/tx_tferathenau/Wetenschap_als_strijdtoneel_-_Publieke_controversen_rond_wetenschap_en_beleid.pdf.

Sander Dekker in debat hierover? Les secretaires d'Etat sont intéressants depuis des décennies, ils s'impliquent dans les questioins essentielles dites sociales et si possible répondant auX principes de l'éhtique et de la morale au top des responsabilités.

[...]

Wat is nou elektromagnetische straling?

Er bestaan verschillende soorten stralingen. Je hebt ten eerste laag frequent elektromagnetisme dat is het elektriciteitsnet voor het opwekken van warmte, licht of beweging. Hoog frequent elektromagnetisme komt voor bij radio zenders, TV, Mobiele telefoons, radar en bij de magnetron. Dit wordt ook wel hoogfrequente elektromagnetische straling genoemd.

[...]

in: http://www.earth-matters.nl/13/7084/grenswetenschap/.html?fb_comment_id=668998466531843_761682273930128#f35727fc9428be8


Les familles royales ont décidé de s'engager pour la bonne cause, même la DG-Connect au Dialogue social fait d'éthique dans les affaires à BruXelles et dans les parlements et les chambres premières en tout cas. Les responsables à l'Education et à la Culture certainement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten