dinsdag 29 januari 2013

J'écris...

Over de verschillende staatsvormen en over Europa van morgen. Wat willen de mensen? Wat is democratie? Wat is het best voor Europa? En voor het algemeen belang? http://nl.wikipedia.org/wiki/Algemeen_belang. Wij helpen een beetje politici in een democratie. Burgerparticipatie.

Burgerparticipatie volgens de WRR. Pieter Winsemius: burgers die hun mening uiten zijn nuttig, verbinders zijn heel belangrijk.

In deze serie laten de sprekers zien hoe deze zogenoemde social media zich ontwikkelen. Naast de politiek, beïnvloeden ze ook de wetenschap en andere terreinen van de maatschappij. Amateurwetenschappers dragen nu al online bij aan vooruitgang door rekencapaciteit en denkvermogen te leveren. Dat ook de overheid niet om de nieuwe media heen kan, bleek uit de laatste vaccinatiecampagne. Ook bij natuurbescherming, ontwikkelingssamenwerking of het creëren van sociale samenhang in wijken is het steeds belangrijker dat mensen kunnen meedenken. De vraag blijft in welke mate nieuwe media bestaande sociale verbanden zullen vervangen. En of ze hun belofte waarmaken, dat ze laagdrempelig zijn en iedereen mee kan doen.

http://www.uu.nl/NL/Actueel/agenda/Pages/StudiumGeneralePlugInSocialeCohesieInDeDigitaleStadProfDrPieterWinsemius.aspx


Wat moeten we onthouden van de jaren 80?

http://nl.wikipedia.org/wiki/1980-1989

Geen opmerkingen:

Een reactie posten