donderdag 27 juni 2013

Een boek over de crisis...

Wegen van hoop in tijden van crisis

Auteur: B. Goudzwaard

Samenvatting

Auteur: B. Goudzwaard

Nederlands
303 pagina's
Buijten En Schipperheijn B.V.
januari 2009

In deze tijden van crisis kan ons de vrees bekruipen hoe het in de toekomst met onszelf en met anderen zal gaan. Het gebrek aan oplossingen voor de grote wereldproblemen paart zich immers aan onze meer persoonlijke zorgen: het mogelijk verlies aan werk of financiële zekerheid, de toenemende agressie in onze woonomgeving, de achteruitgang van ons levensmilieu en een wellicht onvoldoende toekomstperspectief voor ons nageslacht. Maar met de inzet van de nodige financiële en technologische middelen moeten en kunnen al die problemen tijdig opgelost worden. Daar is toch geen twijfel over mogelijk?

WEGEN VAN HOOP IN TIJDEN VAN CRISIS durft juist daaraan wèl te twijfelen. Armoede, terrorisme, klimaatverandering en zich herhalende financiële crises - het zijn mondiale problemen die zelfs de grootste optimist uit het veld kunnen slaan. Maar de auteurs wijzen in de richting van concrete wegen van hoop, wegen die voor hen niet los staan van Gods presentie in de geschiedenis. Onze keus is duidelijk. Of we slaan de handen ineen en leren tezamen voor anderen zorg te dragen en ook in onze economieën aan het leven op aarde voorrang te geven. Of we verstrikken ons in onze zelfgekozen doeleinden waardoor onze beschaving verder wegzinkt in het moeras.

Wie vandaag de kranten openslaat, ziet veel apocalyptische taal waarin het einde van een tijdperk wordt beschreven. Het lijkt erop dat mondiale problemen zoals armoede, milieu, onveiligheid (terrorisme) en economische malaise onoplosbaar zijn en door het grondeloze menselijke vertrouwen om ze op te lossen, worden verergerd. De auteurs van dit boek proberen de vinger te krijgen achter de oorzaken van deze 'oplossingsparadox'. Ze betogen dat achter de huidige crises een aantal ideologieen schuilgaat: 'behoud van eigen identiteit', 'de ongeremde groei van welvaart en bezit' en 'gegarandeerde veiligheid'.


Auteur B. Goudzwaard
Overige betrokkenen B. Goudzwaard, Sieuwert Haverhoek
Taal Nederlands
Vertaald uit het nl
Oorspronkelijke titel The Future Of Hope
Afmetingen 22x223x144 mm
Gewicht 480,00 gram
Druk 1
ISBN10 9058813835
ISBN13 9789058813831

http://www.bol.com/nl/p/wegen-van-hoop-in-tijden-van-crisis/1001004006288714/#

Et c'est de la publicité gratuite...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten