zaterdag 29 juni 2013

Human Rights Watch, c'est aussi la défense de la liberté d'expression....

[...]

Geschiedenis

De geschiedenis van de organisatie gaat terug tot 1978 toen onder de naam Helsinki Watch werd gecontroleerd of de Sovjet-Unie zich aan de Helsinki-akkoorden hield. In de jaren 80 van de 20e eeuw werd daarnaast America Watch opgezet om mensenrechtenschendingen in Centraal-Amerika in vergelijkende zin te onderzoeken. In 1988 werden de diverse "Watch"-organisaties samengevoegd tot "Human Rights Watch".

Human Rights Watch is lid van de International Freedom of Expression Exchange (Internationale Vrijheid van Meningsuiting-uitwisseling), een virtueel netwerk van niet-gouvernementele organisaties dat wereldwijd het recht op vrije meningsuiting bewaakt, en campagnes voert om journalisten, schrijvers en anderen te verdedigen, die worden vervolgd voor het uitoefenen van hun recht op vrije meningsuiting. In 2007 ontving Human Rights Watch de Geuzenpenning.

[...]

http://nl.wikipedia.org/wiki/Human_Rights_Watch
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_Rights_Watch
http://fr.wikipedia.org/wiki/Human_Rights_Watch

La question du jour étant donc: comment préserver la morale et la liberté d'expression? Est-ce que la liberté d'expression peut servir à défendre la morale, la dignité et l'intégrité.

http://fr.wikipedia.org/wiki/Intégrité_(droit)

http://nl.wikipedia.org/wiki/Integriteit_(persoon)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten