dinsdag 25 maart 2014

Het Internet op met...

Het Internet op met ABN AMRO en World Online - Internet voor Dummies - Special editie, Addison Wesley, 4th edition, 1997

Internet op school p.54

Op scholen is een discussie gaande over Internet-toegang voor de leerlingen. Onderwijzend personeel en ouders draaien in een kringentje rond, omdat slechts een enkele betrokkene voldoende van Internet weet om te bepalen welke vorm het Internet-gebruik zou moeten krijgen.

The Internet for Teachers, van David Clark (uitgegeven door IDG Books Worldwide, Inc.), legt uit wat Internet kan betekenen voor scholen en leerlingen. Gewapend met deze informatie zul je het er beter afbrengen in de strijd tegen cynische tegenstanders van Internet, zoals [...] Het boek beschrijft waarom Internet-gebruik belangrijk is voor scholen, hoe ze het moeten gebruiken en waar ze specialistische onderwijsinformatie kunnen vinden. Alhoewel bedoeld voor leraren, is het voor ouders ook een aanwinst.

[...]

Kinderen zijn slim. Ze vinden altijd wel een manier om regeltjes te ontduiken en slimme kinderen van deze tijd weten ook wel raad met de softwaresystemen die hen zogenaamd moeten beschermen. [...]

[...] Volwassen hebben er geen idee van hoe snel en gemotiveerd kinderen zijn; we hebben liever dat ze zich met productievere zaken bezig houden dan het kraken van codes.

Cyberbescherming in bedrijven

Ook bedrijven en instellingen zijn bang dat hun personneel te veel tijd verdoet op Internet en schaffen software aan om werknemers te beperken tot de activiteiten die de werkgever toestaat. alhoewel wij denken daat mensen creativer en productiever zijn in een omgeving met minder regels, moeten bedrijven dat zelf weten.

http://eu.dummies.com/DummiesTitle/Mobile-Internet-For-Dummies.productCd-0470239530.html

Où en sommes-nous? C'était en 1997, aujourd'hui tout va encore plus vite et il semble qu'il y ait de moins en moins de contrôle... Quelles responsabilités n'ont pas été correctement prises?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten