maandag 29 juni 2015

Le Tour de France commence en Hollande cette année... Le cyclisme pour tous... C'est bon pour la santé et le climat...

http://nl.rendezvousenfrance.com/nl/agenda/tour-utrecht-ontdek-tour:

van 01 juli 2015 tot en met 04 juli 2015

De Jaarbeurs in Utrecht is 1 t/m 5 juli het epicentrum van de Tour de France. Op 4 & 5 juli kan je hier naar de start en finish van de Grand Départ komen kijken. Maar je hoeft niet tot die tijd te wachten. Je bent al op 1 juli welkom voor een bijzondere warming up!

We ontmoeten je vanaf die dag graag in Hal 1 voor de Avant Tour en La Caravane Publicitaire (de Reclamekaravaan). De toegang is gratis. Dompel je bij de beurs Avant Tour onder in Franse Toursferen en laat je verrassen door het aanbod van Nederlandse en Franse etappesteden, regio's en sponsoren. Dit is ook de plek om je Tour de France merchandise te kopen.

En heb je altijd al La Caravane Publicitaire van dichtbij willen zien? Grijp dan nu je kans. Alle wagens staan van woensdag t/m vrijdag en gedeeltelijk ook op zaterdag hier opgesteld. Wacht niet tot de start, maar kom vanaf 1 juli langs bij Avant Tour en La Caravane Publicitaire om volop te genieten van het Tour de France virus. À bientôt!

Openingstijden Avant Tour & La Caravane Publicitaire:
Woensdag 1 juli - 14:00 tot 20:00 uur
Donderdag 2 juli - 10:00 tot 20:00 uur
Vrijdag 3 juli - 9:00 tot 20:00 uur
Zaterdag 4 juli - 9:00 tot 18:00 uur

Toegang: gratis

Na een tijdrit door de Domstad op
zaterdag 4 juli zullen de coureurs tijdens de tweede etappe koers zetten
op Zeeland. Vervolgens worden er nog een aantal etappes verreden in
België voordat het peloton naar Noord Frankrijk fietst. Ook dit
jaar komt de Tour de France weer door Noord-Frankrijk. De 4e etappe
eindigt in Cambrai na een rit over de keien van de fameuze Paris
–Roubaix. Op 8 juli starten de renners in Arras, de stad is bekend om
z'n prachtige pleinen, maar ook als centrum van de vele herdenkingen en
bezienswaardigheden rondom de Eerste Wereldoorlog.

Normandië en Bretagne worden in het begin van de wedstrijd aangedaan. Deze populaire regio’s bieden veel fietsmogelijkheden voor sportieve fietsers maar ook voor mensen die het liever wat rustiger aan willen doen. Ook zijn er tal van bezienswaardigheden zoals de Mont Saint Michel en de invasiestranden die u niet mag missen. Stel al uw vragen over een (sportieve) vakantie in deze kustregio’s aan de vertegenwoordigers die tijdens deze vier dagen aanwezig zullen zijn.

De Tour de France van 2015 wordt gekenmerkt door de vele bergetappes. De renners zullen een aantal pittige ritten moeten overwinnen in zowel de Pyreneeën als de Alpen. De Midi-Pyreneeën, de Savoie Mont Blanc, de Rhône-Alpes en de Isère zijn aanwezig op onze stand. Hier kunt u meer informatie krijgen over de mogelijkheden voor een actieve vakantie in de Franse bergen. Oisans in de Isère is de wielrenhoofdstad van de wereld. De 21 mytische bochten van de Alpe d’Huez maken dit tot een plek dat voor vele evenementen zoals de Tour de France of de Alpe d’Huzes het kader vormt. De Savoie Mont Blanc biedt ook eindeloze mogelijkheden voor zowel sportieve als minder sportieve fietsers. Steeds vaker mengen de elektrische fietsen zich tussen de gewonen fietsen om te cols aan te gaan in deze prachtige omgeving. Over de Via Rhôna (815km) kunt u van het meer van Genève naar de Mediterrane kust fietsen. U komt onder andere door de Ardèche en de Drôme maar ook door de berglandschappen van de Alpen en door de gezellige dorpjes van de Provence. Deze route is volledig bewegwijzerd en loopt over een 'voie verte', dat betekent dat er geen gemotoriseerd verkeer mag komen.

Het Centre des Monuments Nationaux is een organisatie die zo´n 100 monumenten in Frankrijk restaureert en beheert. Zo zorgen ze er voor dat bijvoorbeeld het kasteel van Azay-le-Rideau, de Arc de Triomphe en de Mont Saint Michel open zijn voor het publiek. Bij het Institut Français des Pays-Bas worden cursussen Frans voor volwassenen en kinderen gegeven maar ook Nederlandse lessen voor francofonen. Hun doel is om de Franse taal en cultuur zo ver mogelijk te verspreiden door diverse culturele, wetenschappelijke en onderwijs activiteiten te bieden. U kunt er terecht voor diverse activiteiten, taallessen en om de mediatheek te bezoeken. De Alliance Française des Pays-Bas is een organisatie met 33 centra door heel Nederland. Hier kunt voor taallessen maar ook voor een gevarieerd programma van culturele activiteiten zodat u het nuttige met het aangename kunt verbinden. Is er altijd een Alliance Française bij u in de buurt.

Naast verschillende Franse regio’s zijn er ook een aantal touroperators aanwezig die u kunnen informeren over de mogelijkheden voor een vakantie in Frankrijk. Het Frankrijk Huis, Sundio en Club Med laten u graag hun aanbod in Frankrijk zien voor uw volgende vakantie in Frankrijk. Daarnaast kunt u documentatie van Topic Travel en Pharos Reizen meenemen op de stand.

Bereikbaarheid Jaarbeurs

Te voet, op de fiets en met het ov is de Jaarbeurs de gehele periode goed te bereiken. Vanaf woensdag 1 juli tot en met zondag 5 juli is het niet mogelijk te parkeren op de parkeerterreinen van Jaarbeurs. Parkeren kan tot vrijdagavond 20.00 uur in andere parkeergelegenheden in de stad. Vanaf vrijdagavond 20.00 uur starten de opbouwwerkzaamheden van het parcours. De stad wordt vanaf dat moment autoluw. De stad uitrijden blijft altijd mogelijk, de stad inrijden is voor bezoekers niet mogelijk.
Op zaterdag 4 juli kunnen bezoekers parkeren op een van de parkeertransferia aan de rand van de stad. Parkeer bij Transferium The Wall en stap in de pendelbus die u naar het Westplein, op enkele minuten lopen van de Jaarbeurs brengt. www.tourdefranceutrecht.com/bereikbaarheid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten